lørdag, mai 21, 2022
 Trondheim kommune vant ISY Innovation Award 2021 for digitaliseringsløft av endringshåndteringerF.v.: Adm.dir. Ola Greiff Johnsen (NoIS), initiativtaker i Trondheim kommune; Knut Helge Togstad, produkteier ISY Prosjekt Endring, Gard Valle Arefjord, NoIS og avd. leder Prosjektstyring, Geir Scott Janssen (NoIS).

Trondheim kommune vant ISY Innovation Award 2021 for digitaliseringsløft av endringshåndteringer

På ISYdagene 2021 ble innovasjonsprisen ISY Innovation Award delt ut til Trondheim kommune for deres idé og bidrag til utviklingen av den nye løsningen ISY Prosjekt Endring. ISY Innovation Award er en utmerkelse som hvert år deles ut på Norconsult Informasjonssystemer (NoIS) sitt brukermøte, ISYdagene.

– Vi setter stor pris på alle våre kunder, men vi ønsker å fremme de som utmerker seg litt ekstra. Det er kunder som kanskje kan oppleves som krevende, men som først og fremst innovative og nytenkende. Disse kundene ønsker vi å vise fram gjennom vår innovasjonspris ISY Innovation Awards, sier Ola Greiff Johnsen, administrerende direktør i NoIS.

Digitaliseringsløft
Endringshåndteringer i prosjekter er en sentral del av bygg- og anleggsprosjekter, og digitaliseringsløftet gir Trondheim kommune en mer effektiv arbeidsflyt. Initiativtaker til løsningen, Knut Helge Togstad, har fått det han ønsket seg.

– Bakgrunnen for løsningen var et behov for å endre en manuell arbeidsflyt til en digital arbeidsflyt. Med ISY Prosjekt Endring har vi fått mer styring på arbeidsprosessen knyttet til endringshåndteringene. Kontraktsstyringen gjøres nå mer effektivt, og med bedre kvalitet, sier Knut Helge Togstad, avdelingsleder kommunalteknikk i Trondheim kommune.

Samarbeidsprosjektet hadde oppstart høsten 2019. Prosjektet har siden dette vært gjennom ulike faser som konsept, utvikling og test. Jevnlige arbeidsmøter har sikret kontinuerlig tilbakemeldinger og korrigeringer.
– Vi jobbet tett sammen for å kartlegge behov og utfordringer, og kom gradvis frem til en løsning som dekket behovene. Med fantastiske samarbeidsevner og engasjement gjennom hele prosessen, har Trondheim kommune en stor del av æren for den nye løsningen ISY Prosjekt Endring, sier Gard Valle Arefjord, produkteier for ISY Prosjekt Endring.

En verdig vinner
ISY Prosjekt Endring ble tatt i bruk våren 2021, og benyttes så langt på oppfølging av kommunaltekniske anlegg som vei, vann, avløp og grønt.
– Et av målene vi satte oss var at løsningen skulle ha lav brukerterskel. Det var viktig i og med at også leverandørene våre må benytte løsningen. Tilbakemeldingen så langt tyder på at vi har lykkes med det, forteller Togstad.

Trondheim kommune har gjennom sin fremoverlente holdning til digitalisering, med fokus på behov og gevinster, bidratt til å skape en innovativ løsning.
– Trondheim kommune har stilt krav til oss, men også spilt oss gode gjennom godt samarbeid. De har bidratt til å prege fremtiden for en av våre løsninger, og er en verdig vinner av ISY Innovation Award 2021, sier Greiff Johnsen.

 
Trondheim-kommune.jpg

Norconsult en av de første i Europa med teknisk verifikasjon på EUs taksonomi

EUs taksonomi krever langt mer enn regneark. Stadig flere av Norconsults kunder ønsker teknisk rådgiving i forbindelse med scoring etter ... les mer

KF-skolen i Stavanger er kåret til årets skolebygg

LINK Arkitektur har stått for arkitektur, interiør og landskapsarkitektur på KF-skolen som i dag mottok prisen Årets skolebygg 2022.

... les mer


Nye grep i store prosjekter

«Komplekse byggeprosjekter vil alltid være vanskelige. Men gjennomføringen av dem kan forbedres med systematisk læring og tydeligere krav til alle ... les mer

370 millioner til fylkene for å skaffe flere læreplasser

– Norge trenger mange flere fagarbeidere for å bygge den moderne velferdsstaten og en industri i verdstoppen. Hvert år står flere tusen ungdommer ... les merNorconsult vinner kommunikasjonspris for "Rådgiverne"

Norconsults dokumentarserie «Rådgiverne» fra 2021 vant prisen «Beste digitale kampanje» under Europower Communications Conference i går. Nå lover ... les mer

Klart for bygging av Ocean Space Centre

Med motteke oppdragsbrev for det nye havromssenteret planlegg Statsbygg å starte bygginga på Tyholt i Trondheim til hausten.

... les mer

Bekymring for økte byggepriser

Store byggeprosjekter kan bli dyrere enn planlagt. – Vi er bekymret for kostnadene knyttet til det å bygge nye sykehus, sier administrerende ... les mer

Kåring av Årets skolebygg 2022

Se de fem spennende skolene konkurrere om den fine prisen Årets skolebygg 20222! Stemmegivningen har begynt, og stemmene kan avgis til den 20. ... les mer


Statsbygg investerte for 6,6 milliarder i 2021

Statsbygg nådde et driftsresultat på 2,16 milliarder i fjor, viser årsrapporten som nå er lagt fram. 18 bygg ble ferdigstilt i Norge og ... les mer

Norconsult inviterer til Bærekraftsuken 2022: Kunnskap vokser når den deles

Hvordan skaper vi verdi av bærekraft, og hvordan blir et prosjekt bærekraftig? Hva må vi egentlig gjøre for at kundene skal få realisert mer ... les mer


Prisvarsel fra 1. april 2022

Byggevarekjeder forbereder kunder på prishopp på byggevarer. Noen kan bli inntil 20 prosent dyrere.

... les mer
Starter byggingen av nye Drammen tinghus

Rivingen av gamle Park hotell i Drammen er gjennomført. Nå starter Statsbygg og NCC opp betongarbeidene til det nye tinghuset.

... les mer
Rabani med doktorgrad om rehabilitering til ene...
Revidert forprosjekt Nationaltheatret

Bygger nytt 22. juli-senter
Firesafe øker satsingen på brannslukking

Geotermos gir isfri fotballbane
Statsbygg sparte 92 millioner i strøm

Den gylne hjelm til Campus Ås
I rute med planarbeidet for NTNU Campussamling

Statsbygg har fått rammen for Livsvitenskapsbygget
Bedre prosjektering av trapper

Avinor lyser ut milliardkontrakter på Norges st...
Norconsult med fem nominerte til "Årets Kraftkv...

Nok et år med rekordhøye investeringer hos Cramo
Firesafe styrker seg på brannalarm - kjøper Tec...

Rekordomsetning for varehus i Byggtorget i 2021
Et styrket Multiconsult tar fatt på det nye året

Nye Trondheim S blir Norges mest moderne
Et høyhus i tre

 
 
 
 

 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
soap2day