onsdag, april 24, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt hotell i Valldal



I
 november i fjor hadde totalentreprenør Consto Nord Vest byggestart på Valldal Fjordhotell. Hotellet tas i bruk fra 25.juli. Det nye hotellet har en kostnadsramme på mellom 45 og 50 millioner kroner.


Det nye hotellet består av to fløyer. I bygget som binder de to fløyene sammen vil man finne blant annet resepsjonen. 

Mye på bakgrunnen av tidspunktet for byggestart ble elementbygg valgt som byggemetode, slik at bygget kunne bli reist fort. Det er Støren Treindustri som har leveransen på disse.

Det er Classic Norway kjeden som skal drifte hotellet som vil få 40 dobbeltrom. Totalt disponerer kjeden 14 hotell. Hovedkontoret til kjeden ligger i Molde. Hotellet er et samarbeid med Classic Norway og rehabiliteringssenteret Muritunet. Om sommeren tilrettelegges hotellet for turister, mens det skal være et helsehotell resten av året.

Ideén om en hotellkjede bestående av små særegne hoteller på Nordvestlandet, var en tanke som formet seg i perioden 1999/2000. Det ble jobbet frem en idé og strategiplan. Dette resulterte i at Classic Norway AS formelt ble etablert i 2003.

Fra starten hadde kjeden kun to hotell; Hustadvika Gjestegård og Bjorligard Hotell. Etterhvert som tanken om å utvikle og etablere flere hotell som samlet skulle representere mangfoldet i regionen modnet, ble det en naturlig utvikling å kjøpe, bygge og utvikle flere hotell som passet inn i dette konseptet.
 
I 2004 kjøpte initiativtakerne Håholmen Havstuer i Averøy kommune. Dette var et gammelt fiskevær fra 1700 tallet og som var eid og drevet av den kjente eventyreren Ragnar Thorseth. I 2006 ble Ona Havstuer, Finnøy Havstuer og Molde Fjordstuer også gode medlemmer i familien. I 2007 ble Angvik Gamle Handelssted bygd og restaurert, og i mai 2008 kjøpte kjeden det sjarmerende og erverdige Hotell Utsikten i Geiranger. De åpnet dørene til sine gjester for første gang allerede i 1891.

Fra 1. januar 2013 ble hotellkjeden Det Virkelig Gode Liv, gjennom oppkjøp og samarbeidsavtaler, til Classic Norway Hotels som nå består av tilsammen 14 hotell og rorbuer på nordvestlandet og i Lofoten. Det siste tilskuddet er altså Valldal Fjordhotell.

Vi gratulerer utbygger med det nye hotellet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:





















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies