onsdag, april 24, 2024

Prosjekt

Minimize



Nye studentboliger ved Høgskolen i Molde



D
et var i midten av mars at totalentreprenør Christie & Opsahl mottok modulene til de to nye studentblokkene like ved Høgskolen i Molde. Ved semesterstart i august står 56 nye hybler klar for nye studenter.

Rask montering
Årsaken til den korte byggetiden er at hybelleilighetene består av moduler som er ferdigbygd hos husleverandøren Kodamaja i Estland. Det vil være 89 sengeplasser fordelt på 56 hybler i de to nye blokkene. Derav 35 enkelthybler samt åtte større HC hybler og tre parleiligheter. I tillegg kommer 10 såkalte kvartetthybler. Størrelsen på boenhetene varierer fra 18-27 kvadratmeter.

Når de to siste blokkene ferdigstilles til ferien vil Studentsamskipnaden i Molde disponere fem studentblokker fordelt på ca. 250 boenheter. De tre blokkene i første byggetrinn, som var ferdigstilt for tre år siden, rommer stort sett enkeltrom og noen dubletter. I dublettene deler studentene bad og kjøkken.

I dette andre byggetrinnet bestilte samskipnaden flere ”kvartetter”, der altså fire studenter deler kjøkken og to bad. Stuen blir ca 40 kvadratmeter, mens de fire hyblene blir litt over 12 kvadratmeter.

Dekker behovet
Slike moduler er gunstig for samskipnaden ettersom de er billigere, raske å få opp og gir svært god lydisolering. Modulene har ekstra tykke vegger. Mellom hver hybel er det to modulvegger med lydisolerende luft imellom. Av den grunn blir lydisoleringen god.

Molde har hatt en generell boligkrise på høsten og av den grunn har mange studenter vraket Molde og Høgskolen ettersom det ikke har vært nok hybler å oppdrive. Med sagens studenttall er de to nye blokkene med på å dekke behovet.

Vi gratulerer utbygger med de nye studentboligene og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:
























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies