fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt lefsebakeri på Stranda



D
et er Peab – K.Nordang som har totalentreprisen på byggingen av det nye lefsebakeriet på Stranda, som starter opp med prøvedrift i månedsskiftet august/september.


Bygget oppføres i tilknytning til Orkla Foods eksisterende bygningsmasse på industriområdet Svemorka på Stranda. Nybygget har et bruttoareal på nærmere 2600 kvadratmeter, og blir oppført med prefabrikerte betongelementer. Kontrakten til totalentreprenøren har en ramme på 34,5 millioner kroner eks. mva.

Orkla Foods Norge har mange industribygg i Stranda kommune, og K. Nordang har vært involvert i byggingen av alle. Det første prosjektet var å rehabilitere et bygg som skulle bli produksjonslokaler for et helt nytt produkt – Pizza Grandiosa. Det er 35 år siden og 420 millioner pizzaer senere.

Logistikken på byggeplassen har vært en utfordring for de involverte da det har vært full produksjon i tilstøtende bygg.

Orkla Foods Norge ble stiftet i 2013 gjennom en fusjon av Stabburet og Rieber & Søn. Stabburet har lange tradisjoner på Stranda. Det tidligere lefsebakeriet til Orkla Foods Norge lå i Lierne i Sør-Trøndelag, men man besluttet å legge det ned for å bygge et helt nytt på Stranda. 

Stabburet og senere Orkla Foods Norge har alltid satset lokalt og brukt lokale leverandører. Det har hatt stor betydning for Stranda kommune og næringslivet i regionen. Det nye lefsebakeriet vil skape nærmere 40 nye arbeidsplasser i kommunen.

Vi gratulerer Orkla Foods Norge med nybygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært engasjert i prosjektet:





























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies