fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Ny barneskole i Isfjorden



T
otalentreprenør HENT, med en årlig omsetning på 3,6 milliarder kroner, hadde byggestart i september 2014 på den nye barneskolen i Isfjorden i Rauma kommune. Den nye skolen er på samme sted som den gamle skolen stod.

Byggene fra syttitallet er revet. Det nye bygget som er ferdig på høsten minner litt om den gamle skolen, og er i tre etasjer. De gule elementene i fasaden mot sør skal være spesialrom, og det skal ikke være tilfeldig at gulfargen er valgt til ”den kule gule skolen”.

Nyskolen blir for klassetrinnene 1.-7. og er dimensjonert for minst 210 elever. Disse kan glede seg over 2300 kvadratmeter med nye, moderne og lyse lokaler.

Plan og bygningsloven stiller strenge krav til universell utforming og energiløsninger for nye skoler, og Rauma kommune stilte krav til funksjonalitet, arealeffektivitet og økonomi da det ble vedtatt å bygge nye barneskole i Isfjorden. Disse kravene lot seg ikke forene med ombygging av eksisterende skolebygg. 

På bakgrunn av det ble det besluttet å rive gamleskolen samtidig som intensjonen var å ta med seg de gode kvalitetene i dette bygget videre, og skape et nytt kvalitetsbygg for de neste generasjonene i bygda.
Etter som nyskolen er plassert på samme sted som den gamle er også det sydvendte uterommet beholdt – et område som er ideelt til å aktivisere elevene året rundt. Gesimshøyden til nybygget er dessuten også økt til 10,5 meter. Det gir blant annet tre etasjer med gode høyder.

Organiseringen av skolen gir et svært funksjonelt bygg med korte avstander fra arbeidsplasser til undervisningsrom og spesialrom. Mye dagslys til alle undervisningsrom, grupperom og arbeidsplasser. Et stort uteareal samt et oversiktlig bygg som det vil være lett å organisere seg i.

Vi gratulerer Rauma kommune med ny barneskole i Isfjorden og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:
























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies