torsdag, april 18, 2024

Prosjekt

Minimize



TINE Tresfjord utvider


TINE bygger ut meieriet i Tresfjord i Vestnes kommune med 450 kvadratmeter for 26 millioner kroner inklusiv prosessutstyr. 

Hovedentreprenør M. Kristiseter AS hadde byggestart i august i fjor. Selve tilbygget er ferdig i februar, men en del monteringer gjør sitt til at ferdigstillelsen kommer noe senere. Det skal sikre gode forhold for å lage spesialosten i mange år fremover.


Meieriet ble etablert som Tresfjord Meieri i 1920. I dag er meieriet landets eneste spesialysteri for produksjon av Ridderost og Port Salut, med en samlet produksjon på ca 740 tonn. Årlig melkemottak ved meieriet er ca 6 millioner liter.

For bygda Tresfjord betyr utvidelsen stabilitet i arbeidsplasser og mange arbeidsplasser blir sikret i fremtiden, sa blant annet ordfører Geir Inge Lien da han markerte byggestarten i fjor.

Den populære Ridderosten ble utviklet i Norge i 1969 og året etter var osten på markedet. Først skal osten ha fått navnet Sanct Svithun, men det ble ikke godkjent. Dermed kom Ridder fram som en idè og det ble navnet.

Spesielt Ridderosten er en av TINEs store ostespesialiteter og som har et potensial for at det kan selges mye mer av enn det gjør i dag da markedet for matspesialiteter er i vekst.

Vi gratulerer TINE Tresfjord med utvidelsen og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte  aktørene:

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies