torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Utvidelse av Barnebo barnehage på Aukra


Utvidelse av Barnebo barnehage på Aukra

I april 2013 startet generalentreprenør Romsdal Bygg byggingen av et tilbygg på eksisterende bygg ved Barnebo barnehage på Gossen i Aukra kommune. Tilbygget på et plan er på 150 kvadratmeter er dimensjonert for 18 barn. Totalrammen på prosjektet er stipulert til 10 millioner kroner. Bygget som har fasadepusset Leca forblending og bordkledning overleveres 10.januar 2014.

-Vi har hatt et godt samarbeid med Aukra kommune på dette prosjektet, sier prosjektleder Magne Reitan hos Romsdal Bygg. Den eneste utfordringen bygningsmessig har vært den buede formen på fasaden, noe som ikke forekommer så ofte. Det ble imidlertid løst på en god måte.

Barnebo barnehage er en kommunal barnehage på Gossen i Aukra. Før tilbygget av barnehagen tas i bruk har barnehagen ni avdelinger i fire ulike hus. De eldste avdelingene, ”Nordistauå” og ”Søristauå”, er på Falkhytten.

Utvidelsen av Barnebo barnehage skjer på Furutun - nybygget i skogholtet bak Aukratun (gamle Breivik skule). Fra før holder avdelingene ”Skogstjerna”, ”Kvitveisen”  og ”Blåklokka”til der. Som følge av utvidelsen vil det her komme en ny avdeling. Det er også to storbarnsavdelinger i Aukrahallen, som har navnene ”Maurtua” og ”Sjøstjerna”.

De fire byggene har alle sine særpreg. Alle har egne utelekeplasser med varierende aktiviteter og motoriske utfordringer. På Aukratun er det en gymsal som blir flittig brukt, og på Falkhytten, Aukratun og i Aukrahallen er det bygd lavvoer.

Barnebo barnehage var før utvidelsen en 3 avdelings bedriftsbarnehage for Stiftelsen ”Forskningssenterets barnehage” med totalt 45 barn. Barnehagen hadde før utvidelsen ni barn i den yngste avdelingen fra 0-2 år. 18 barn i alderen 2-4 år og 18 barn i alderen 4-6 år.

I dag har barnehagen 13 årsverk. Som ”Forskerbarnehage” vektlegger man fagområdene innenfor natur, teknikk og miljø. I det gjennomgående innholdet fokuseres det på sosial kompetanse og språkutvikling.
Barnehagen ble opprettet i 1964, og har hatt full drift fram til i dag. 

Vi gratulerer Aukra kommune med utvidelse av Barnebo barnehage og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:































 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies