fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Rindal skimuseum



Rindal Skimuseum

Det var på sensommeren i 2012 at hovedentreprenør Vibo Entreprenør AS startet ny-, til- og ombygging av Rindal Skimuseum.


Prosjektet startet med at tomten ble klargjort med sokkel og betongkjeller for det 43 meter lange Heggemsfjøset fra 1780. Det ble så flyttet fra sin opprinnelige tomt i Romundstadbygda og opp på ny tomt på Igltjønnhaugen. Deretter ble 1000 årsstedet flyttet litt av plasshensyn. I tillegg ble det bygd et nytt påbygg på 120 kvm mot vest slik at nybygget bygges sammen med det gamle og blir til sammen nesten 60 meter langt. I tillegg ble det bygd ny hovedadkomst til museet fra vest – eller fra Rindal Sentrum. Dette var i sin tid Den trondhjemske postveg.

Positiv utvikling
Det er et omfattende og komplisert prosjekt som nå ferdigstilles der nytt og gammelt er godt tilpasset. Det er Nordmøre museum i samarbeid med Rindal kommune som har etablert skimuseet i Heggemsfjøset på Rindal Bygdemuseum. Målsetningen med prosjektet er ønsket om at skimuseet vil gi Rindal kommune en positiv utvikling i nasjonalt perspektiv, samtidig som man skal ta vare på det enestående kulturminnet som Heggemsfjøset er.

Sterk skikultur
Skimuseet ønsker å fortelle om den sterke skikulturen i Rindal, og har ambisjoner om å bli et nasjonalt skimuseum i Midt-Norge. Skihistorie og skimakertradisjoner som handlingsbåren kunnskap står i sentrum. Norges eldste skifabrikk vil få plass i museet og effekter tilknyttet til skiløpere fra Rindal og Nordmøre vil også få sin naturlige plass i museet. Museet skal tilrettelegges for helårsbruk, og satsing på barn, unge og samarbeid med skole vektlegges som hovedfokus.

Vi gratulerer Rindal kommune med skimuseet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene og les mer om de som har vært engasjert i prosjektet:






















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies