torsdag, april 25, 2024

Prosjekt

Minimize



Ombygging av Nordfjord sjukehus


Ombygging av Nordfjord sjukehus

I begynnelsen av april startet Stårheim Bygg AS arbeidet med oppbygging av dialyse- og  infusjonsavdeling ved Nordfjord sjukehus på Nordfjordeid.

Prosjektet ble gjennomført med delte entrepriser på bygningsmessige fag, VVS- og elektrofag. Arbeidet på byggeplassen ble koordinert av byggeleder i samarbeid med teknisk personell ved NSH.

Investeringer 

Det er også gjennomført betydelige investeringer knyttet til ombyggingen for å legge fysisk til rette for blant annet dialyse og infusjonspoliklinikken, skadepoliklinikken og de desentraliserte poliklinikkene. Ombyggingen har også sikret bedre arbeidsforhold for den interkommunale legevakta.

Utstyret det var behov for var blant annet utstyr til dialyse og nødvendig vannrenseanlegg brukt i dialysebehandlingen, utstyr til infusjonsenheter for medikamentell kreftbehandling, utstyr til hørselssentral, ultralydapparat til sambruk for flere poliklinikker – blant annet innen flere indremedisinske spesialiteter, revmatologi og pediatri. I tillegg er det investert utstyr til gynekolog-/fødepoliklinikk, hjerterehabilitering og hev- og senkbare undersøkelsesbenker.

Historie


Det er også grunn til å anta at det vil komme flere investeringsbehov i utstyr eller ombygging i det videre arbeidet i utviklingsprosjektet ved Nordfjord sjukehus. Mangemillionæren William Henry Singer jr. i Olden finansierte det meste av Nordfjord sjukehus. Singer ble engasjert i helsestellet i distriktet da en av vennene hans i Olden, hotelleieren Sivert W. Yri (1880-1926), måtte sendest helt til Bergen med en livstruende blindtarmbetennelse og døde på veien dit. Singer hadde først lovet et tillskudd på kroner 70 000 til et nytt sykehus i Florø, men da nordfjordingene startet innsamling til et eget sykehus, trakk han tilbake pengegaven dit, og ga heller et større tilskudd på kroner 100 000 til sykehuset i Nordfjordeid.

Sykehuset ble bygget i 1936 i Prestemarka, på tomt som ble gitt av John Myklebust.

Sykehuset hadde sin ilddåp noen uker etter åpningen i 1936, da de måtte ta imot sårede etter rasulykka i Lodalen.

Fra 1036 til 1949  ble sykehuset drevet av en egen stiftelse, men i 1949 ble det tatt over av fylket. Sykehuset ble i 1949 utvidet med 24 senger. Og det har også vært utbygging der i 1976 og i 1987. Det drives i dag av Helse Førde

Vi gratulerer Nordfjord sjukehus med ombyggingen og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:













 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies