fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Hurum helsehus i Asker

Hurum Helsehus i Asker blir Norges første plusshus sykehjem i henhold til Futurebuilt. Dette har totalentreprenør HENT løst ved å bygge et svært energieffektivt bygg og å installere foroverlent energiforsyning.

Hele bygget er oppført med en kompakt, arealeffektiv bygningskropp som er godt isolert med lavt varmetap. I tillegg er det installert et høyeffektivt varmesystem som utnytter alt potensial tilgjengelig fra en utradisjonell energiforsyning bestående av brønnpark, spillvarme fra storkjøkken, solceller og PVT-paneler. Solcelle- og PVT-anlegget er det første i sin sort i Norge som tilfører så stor mengde elektrisk og termisk energi og sørger for at plusshuskrav er ivaretatt.


Hurum bo- og omsorgssenter blir på ca. 11500 BTA og skal inneholde fem avdelinger med boligfunksjoner (totalt 110 senger), to dagsenter, rom for behandling, aktivitet og service, en administrasjon og ulike spesialrom, deriblant base for hjemmetjenester og et eget produksjonskjøkken.

Kostnadsrammen for det nye helsehuset ligger i underkant av 600 millioner kroner inkl. mva. Prosjektet overleveres 17.oktober.

Det er Norges første "pluss-hus" sykehjem og bygges etter høye miljømål. Bygget er blitt prosjektert etter FN's bærekraftsmål og er blitt omtalt som verdens mest miljøvennlige sykehjem. 

Vi gratulerer Asker kommune med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:

























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies