fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Nye Langevåg skule


Illustrasjon: Arkitekt Svein Skylstad AS

Det var på sensommeren 2011 at totalentreprenør Ålesund Bygg AS startet byggingen av nye Langevåg skule på Bratthaugmyra, ved siden av Sula ungdomsskule. Del overleveringene skjedde etter hvert som etasjene i bygget ble ferdig. Skolen ble tatt i bruk etter vinterferien. Arkitekt har vært Arkitekt Svein Skylstad AS. Rådgivende ingeniør bygg for stedstøpte betongarbeider samt statbilitetsberegninger har vært Tømmerdal Consult AS.

Nye Langevåg skule har 65 ansatte og 400 elever fra 1-7 klassetrinn. - Sula kommune har fått en meget funksjonell og god skole til en fornuftig pris, sier driftsenhetsleder Alexander Ytterland i Sula kommune. Den totale prislappen kom på 129 millioner kroner inklusiv utomhusarbeidet. 

Grunn- og utomhusarbeidet er utført av Blindheim Maskin & Transport AS. Alle sterk- og svakstrøm installasjonene er prosjektert og utført av HM Elektro AS. Det rørtekniske anlegget er levert og montert av Rørleggersentralen AS. Ventilasjonsanlegget ved Langevåg nye skule er levert og montert av Energima Ålesund AS. Vedlikeholdsfrie ytterdører kommer fra H-Produkter AS.

Den 3. etasjers store skolen er på totalt 5600 kvadratmeter. Nybygget er i betong med bindingsverk på bakfløyen, opplyser Prosjektleder Jan Erik Hanken hos Ålesund Bygg AS. Betongelementene er levert av Elementpartner AS.

Det er to klasserom pr. klassetrinn i tillegg til spesialrom – totalt 16 klasserom. Alle klasserom har interaktive tavler i stedet for de tradisjonelle ”kritt-tavlene”, og flotte møbler fra Lekolar. Disse er levert av Lindbak Møre AS.  Det meste av innredningen kommer fra HTH Kjøkkenforum Ålesund. Byggevarene er levert av Maxbo Proff Ålesund.

Sula kulturskule med sine 13 ansatte har også fått plass i nybygget på Bratthaugmyra.

Vi gratulerer Sula kommune, ansatte og elever ved Langevåg skule og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært engasjert i prosjektet:






















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies