torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Romsdalsgondolen på Åndalsnes

Romsdalsgondolen har offisiell åpning 28. mai. Prosjektet håndteres som to egne totalentrepriser styrt av byggherre.  Det er Christie & Opsahl AS samt HS Bygg AS som har disse.

Gondoltraseen ligger litt øst for det populære utsiktpunktet Rampestreken (537 m.o.h.). De fleste som går turen over Romsdalseggen starter i Venjedalen og avslutter i Åndalsnes. Da går de ned Romsdalstrappa og passerer Rampestreken på vei ned. De vil da ha gondolbanen på sin høyre side når de går nedover.

Det er selskapet Romsdalen AS som har finansiert og som skal drifte gondolen. Bunnstasjonen er ved kaia i Åndalsnes sentrum, vegg i vegg med Tindesenteret. Toppstasjonen er på fjellet Nesaksla ( 694 m.o.h.). Gondolen vil bruke i underkant av fem minutter opp til toppen av fjellet. Kapasitet per gondolvogn vil være 45 personer.

Romsdalsgondolens restaurant er en 170-seters á-la-carte med spektakulær utsikt i alle retninger. Her vil det bli servert kortreist mat av serviceinnstilt personale og profesjonelle kokker.

Romsdalsgondolen er en topp moderne elektrisk pendlebane som vil kunne ta deg fra fjorden og opp fjellsiden. Den er også den første gondolen som er bygd på bærekraftsprinsippene. Her har man en 360-graders utsikt over Romsdalshorn, Vengetindene, Åndalsnes sentrum, frodige daler og den smaragdgrønne elva Rauma.

Vi gratulerer tiltakshaver med den nye gondolbanen og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:































 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies