torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Mesnakvartalet, Lillehammer

Illustrasjon: Lund og Slaatto arkitekter

Midt i Lillehammer, like ved gågata og Mesnaelva, er Mesnakvartalet bygget med nye leiligheter og attraktive næringslokaler.

Veidekke Entreprenør har vært totalentreprenør, og prosjektkostnadene er på 387 millioner kroner. Byggestarten var i august 2018 og byggetiden har vært 27 måneder. Totalt er det tre bygninger med en bruttoflate på 25 000 kvadratmeter. Det er totalt 107 leiligheter.

To av byggene ligger på en liten høyde med utsyn over byen, mot Mjøsa og et trivelig torg med traseer som har forbindelse til Mesnaelva, dette er bygg A og B. Under terrenget ligger parkeringsplasser for boliger. Boligene over det tidligere støperiet, bygg C, har en spektakulær beliggenhet ut mot Mesnaelva.

Mesnaelva var viktig under oppbygging av Lillehammer. Langs Mesnaelva etablerte fabrikker og verksteder seg på rekke og rad. Områdets historie er respektfullt ivaretatt i de nye planene for Mesnakvartalet. Verneverdige bygg er rehabilitert i samråd med vernemyndigheter, og nye bygg er tilpasset området i form og materialer.

Lillehammer er en levende by hvor et bredt utvalg av handel, tjenester, kulturtilbud og spise – og overnattingssteder fyller de sjarmerende sentrumsgatene og torgene. Lillehammer har en nærhet til fjell og friluftsområder. 

Mesnakvartalet er godt tilrettelagt for en aktiv hverdag, rett utenfor døren ligger flotte turmuligheter og treningsfasiliteter.

Mesnakvartalet inneholder flere verneverdige bygg som danner en trivelig passasje med servering, handel, verksteder og kontorer. De store byggene Verkstedbygningen og Støperiet har vernede fasader som er rehabilitert både innvendig og utvendig, og her er det store fleksible arealer i plan 1 og 2 for næringsdrift. 


BYGGHERRE:  Smedvig Eiendom AS
TOTALENTREPRENØR: Veidekke Entreprenør

Vi gratulerer byggherre med prosjektet og takker for oppdraget!











 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies