fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Åsane VGS og kulturhus

Ny videregående skole i sentrum av Åsane, med Kulturhus. Skolen bygges i passivhus-standard og BREAM Excellent. Et åpent, lesbart og dynamisk bygg med basis i yrkesfagutdannelse, kultur og Åsane sentrum. 


Stort innvendig atrium fylt med dagslys, omkranset av fellesfunksjoner som servicesenter, kantine, bibliotek, kultursal, dansesal, blackbox, skole, klubblokale, utstillingsarenaer mm. Verkstedsfløyen eksponerer seg mot torget med en dobbelthøy tverrforbindelse. Optimal sambruk mellom skole og kultur, der brukerne kan være med å forme sin hverdag. Bygget er på fire etasjer. Kulturhuset utgjør 4050 kvadratmeter. Fylkeskommunen skal også ha en tannklinikk på 500 kvadratmeter i bygget. Skolen er dimensjonert for 1700 elever, inkludert 600 elever i voksenopplæringen og 200 tilsatte. Det forventes opp mot 2000 besøkende på enkeltdager. Kultursalen har 450 sitteplasser i et rulleamfi, blackbox har 130 sitteplasser. 


Videre inneholder kulturhuset kulturverksted for dans, musikk og visuelle kunstfag med lager og garderober i tilknytning til alle verksteder. Bibliotek. Klubblokale bla. For utviklingshemmede og ungdomsklubber. Administrasjons og personalareal. Møterom (sambruk), kafe i kombinasjon med kantinen. Biblioteket inkludert skolebibliotek har et areal på 930 kvadratmeter.


Prosjektsummen er 950 millioner kroner, totalentreprenør er Constructa Entreprenør, det er en samspillsentreprise i forprosjekt og totalentreprise i utførelse. Byggestart var i juni 2018, og ferdigstillelse er sommeren 2020. Prosjektet består av en bygning.


BYGGHERRE: Vestland Fylkeskommune
TOTALENTREPRENØR: Constructa Entreprenør.

Vi gratulerer Vestland Fylkeskommune med ny skole og kulturhus og takker for oppdraget!



























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies