fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Statens Lånekasse inn i nytt bygg i Trondheim



Statens Lånekasse flytter inn i nytt bygg i Trondheim i januar 2020. Bygget er nærmeste nabo til den ærverdige Tollboden på Brattøra og er på tre etasjer med et bruttoareal på totalt ca 1900 kvadratmeter. Byggherre er Entra ASA.


I planleggingen er det tatt hensyn til at Tollboden er et verneverdig bygg, og planleggingen har skjedd i tett samarbeid med antikvariske myndigheter. Fasaden til lånekassen står godt til den gamle fasaden til Tollboden. Fasadekledningen i nybygget er i tegl. 

Arkitektene PIR II har tegnet bygget, og har også tegnet nabobygget Rockheim og Brattøra friområde med Svingbrua og Sjøbadet. Veidekke Entreprenør AS er totalentreprenør. Entra og Veidekke har i samspill utviklet et effektivt og moderne kontorbygg der også lånekassen har vært involvert for å tidlig tilrettelegge for sine spesielle krav og behov. 

Sammen med Tollboden oppnår man nå en borggård som skal utvikles videre i sammenheng med en mindre park på et område som tidligere var parkeringsplass utleid til Trondheim Parkering. Parken blir et frodig og grønt område som markerer adkomsten til Brattøra.   Entra har lagt stor vekt på bevaring av to større trær i borggården som gir stedet en ekstra kvalitet.

I forbindelse med byggingen av parken blir den nåværende sykkelveien, som går i bue rundt parkeringsplassen, lagt i en trase mellom parken og nybygget. Et smijernsgjerde som avgrenser gårdsplassen mellom fløyene på Tollboden og forhagene utenfor søndre pakkhusfløy blir også bevart.

Totalt vil Brattørkaia, når både Powerhouse og Lånekassen bygget er tatt i bruk, ha 7000 arbeidsplasser. Hotell, cruise – og hurtigruteturister, hurtigbåtpassasjerer, Rockheim, Pirbadet og BI gir et yrende liv hele året. 
Byggestart var i oktober 2018 med ferdigstillelse før jul i år. 

BYGGHERRE: Entra ASA
TOTALENTREPRENØR: Veidekke Entreprenør AS
ARKITEKT: Pir II Arkitekter

Vi gratulerer byggherre med nybygget og takker for oppdraget!













 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies