torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Måløy VGS - ombygging og rehabilitering



I
 fjor startet hovedentreprenør Veidekke Entreprenør AS med rehabilitering av eksisterende bygningsmasse (blokk B og C) ved Måløy vidaregåande skule. Bygningsmassen trengte sårt rehabilitering ut over normalt vedlikehold og planmessige endringer for å bedre tilkomst, funksjonalitet og universell utforming. 

Skolen er samlokalisert med Fagskolen i Sogn og Fjordane avdeling maritim utdanning (nautisk og skipsteknisk offiserutdanning). Til skolen hører også Sikkerhetssenteret i Måløy (kurs og oppdragsvirksomhet for maritim sektor).

B-fløyen ble tatt i bruk i 1975, og C-fløyen i 1986 var overmodne for rehabilitering. Læreplaner og krav til arbeidsmiljø for både elever og ansatte har endret seg. Likeså undervisningstilbud og undervisningsmetoder. Opp gjennom årene har det blitt foretatt diverse moderniseringer og midlertidige tilpasninger så bygningene har etter hvert blitt et vedlikeholdsmessig mareritt. 

I B-fløya som skal huse Byggavdelingen, Kjøretøyavdelingen og det nye tilbudet innen Plast og Kompositt, omfatter arbeidet skille mellom rene og urene soner i forbindelse med verkstedene, nye garderober samt klasserom tilpasset verksteddriften. I tillegg er det bygd  nytt inngangsparti mot Nordfjordhallen med myldrerom for elever og inngang til garderobene. Også de tekniske anleggene ble gjennom ombyggingen oppgradert. I tillegg er det innredet et nytt verksted for Plast og Komposittfaget. 

I C-fløyen er det mer omfattende arbeid som er utført. Første og fremst er det ”ryddet” opp i de indre trafikkområdene ved at det har blitt laget en ny gjennomgående korridor i 1.etasje. Det er nye trapperom både mot Nordfjordhallen og Riksvegen, og det er bygd utvendig skjerming av de to inngangene. Det er også installert personheis mellom 1. og 2.etasje. Det er også et nytt påbygg i 2.etasje mot riksvegen med nye arbeidsplasser for ansatte. I 2.etasje får klasserommene ny inndeling og det har blitt lagt opp til flere grupperom for elevene langs korridoren. I 1.etasje blir biblioteket og naturfagrommene flyttet og oppgradert. Det har blitt bygd garderobe for ansatte og elever i tilknytning til verkstedene. Det er også bygd nytt ventilasjonsrom på taket og ny kanalføring i bygget. I tillegg er det elektriske anlegget skiftet og installasjonen oppgradert. Det har også varmeanlegget i bygget.

Vi gratulerer Sogn og Fjordane Fylkeskommune med moderniseringen av skolen og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:
 


















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies