torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Påbygg av Ulstein Hotell



Det var i februar i år at hovedentreprenør M. Kristiseter AS startet med byggingen av et påbygg av en 5.etasje  i romfløyen ved Quality Hotel Ulstein i Ulsteinvik.


Prosjektleder Lars Ove Mork hos hovedentreprenør opplyser at det har vært en utfordrende oppgave å bygge en toppetasje ved et hotell som var i full drift under anleggsperioden. Overleveringen av den nye etasjen til byggherre Ulstein Hotell AS er 14.november. 

Stryn betongelement AS har levert betongelementene til den nye etasjen og Skjelbostad Sveis AS har hatt ansvaret for stålarbeidet. Himlingsarbeidet er utført av Bygg og System AS. Komplett utførelse av alt elektroarbeid er det Elcontact AS som har stått for.

Sentral plassering
Påbygget av en 5.etasje i romfløyen er på 1000 kvm og gjør plass til 30 nye rom ved hotellet som åpnet i 2007. Total antall rom etter utvidelsen er da oppe i 123 rom. Alle rom ved hotellet har terrasse, dusj/bad, TV og minibar. I tillegg til ordinære hotellrom finnes også allergirom og handicaprom.

Byggingen av Ulstein Hotell var i sin tid et resultat av en arkitektkonkurranse i 2004, som Slyngstad Aamlid Arkitekter vant. Anlegget danner med sin sentrale plassering et visuelt tyngdepunkt i Ulsteinvik sentrum. Prosjektet som i sin tid omhandlet Sjøborg kulturhus og Ulstein Hotell er i stor grad et sambruk. 

Anlegget har to klart markerte hovedinnganger. Inngangen til kulturhuset henvendes mot sentrum, mens hotellinngangen organiseres mot øst med egen avsetting og parkering. Den arkitektoniske utformingen er enkel og storlinjet. Med Ulstein kommunes sterke maritime tradisjoner og tilhørende verftsområder i strandsonen glir anleggets storlinjehet naturlig inn i sentrumsstrukturen.

Skipsfart og skipsbygging
Mange av entreprenørene som var med på byggingen for fem år siden er også involvert i påbygget av en 5.etasje. Det gjelder blant andre Nordvest Miljø AS som har prosjektert, levert og montert ventilasjonsanlegget ved påbygget. Martin Uggedal AS har utført flislegging, gulvbelegg og malingsarbeidet. Rørservice AS har levert og montert sanitæranlegget.

Også hotellet er på mange måter preget av den lokale tilknytningen til skipsfart og skipsbygging. Et typisk eksempel er Atlantic Bar, som er inspirert av de gamle skipssalongene. Gamle Ulstein Hotell ble etter at nybygget ble tatt i bruk for fem år siden omgjort til folkehøgskole – Sunnmøre Folkehøgskole.

Da kultur- og konferansesenteret i tilknytning til hotellet stod ferdig fikk Ulsteinvik også et fullverdig kulturhus med en storsal som kan ta opptil 500 personer.

Vi gratulerer Ulstein Hotell AS med påbygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:






















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies