tirsdag, mars 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Lysgården i Trondheim



Lysgården i Trondheim ferdigstilles sommeren 2019. Lysgården er et miljøsertifisert og grensesprengende kontorbygg med bruk av innovativ teknologi. Veidekke er totalentreprenør og kontrakten er en totalentreprise etter samspill på 255 millioner kroner eks. mva. 


Bygget har brukt teknologi utviklet i samarbeid med Siemens som setter en standard for fremtidens kontorbygg. Lysbrytere finnes ikke, lys og temperatur styres via brukernes smarttelefoner. Lysgården sertifiseres etter miljøstandard BREEAM Excellent. Bygget produserer strøm fra solcellepaneler og er støttet av Enova for de innovative løsningene. Kraftproduksjonen vil bli ca. 460 000 kwh/år. 

Bygget er på 12 000 kvadratmeter og er over seks etasjer og en mindre sokkel mot vest. Lys i kombinasjon med utstrakt bruk av glass i fasade og en stor plassgård er sentralt i bygget.

Hver kontoretasje er på 1850 kvadratmeter brutto og har muligheter for varierte arbeidsplassløsninger tilpasset ethvert behov og fra 80 til 180 arbeidsplasser. Hovedtrapp og heis ligger sentralt i bygningskroppen og kan brukes av alle. Fra hovedtrappen når man ut til alle byggets deler via ganglinjer som enten kan gå fritt gjennom et åpent kontorlandskap eller skjermes som korridor avhengig av behov. Samlet gir dette fleksible løsninger. Hvert etasjeplan kan deles inn i flere ulike leietakerforhold eller avdelinger innad i en større bedrift. 

Personalrestauranten er et naturlig møtested, og den henvender seg mot parken og bakkeplanet. Ved hovedinngangen er det tilrettelagt for sykkelparkering med tilhørende garderobefasiliteter og dusjer. Mot sørøst er det stort åpent lokale egnet for utadvent virksomhet. I sokkelen er det felles varemottak og avfallsrom som er tilgjengelig for alle brukere av bygget. 

Leietakere er Veidekkes samlede virksomhet i Trøndelag, konsulentselskapet Sweco og DNV GL
Lysgården er den neste brikken på utviklingen av en ny bydel på Sluppen. Plasseringen er et naturlig blikkfang for trafikken på E6 sørfra, inn til Trondheim. Lysgården kompletterer byggerekken som ligger med bredsiden like inntil et parkanlegg som er under planlegging. Parken tar opp i seg det geometriske uttrykket fra omliggende arkitektur, og kombinerer dette med oppholdssoner med innbydende sittemuligheter.

Bygget har ekstreme kvaliteter når det gjelder arkitektur, materialvalg og tekniske løsninger.

Personalrestauranten blir også spektakulær og vil gi besøkende en «wow-effekt». Men viktigst av alt er at man lager et bygg der folk vil trives på jobb. Lysgården er for bedrifter som vil synes. 

Sluppen har god tilgjengelighet, det er lett å komme til og fra Sluppen med buss, bil eller sykkel. Tilgjengeligheten bedres ytterligere med ferdigstillelsen av Sluppen bro.

Lysgården er et resultat av et grensesprengende samarbeid mellom Veidekke Eiendom AS og R. Kjeldsberg AS.
Selskapet Sluppenveien 19 AS er eide 50% av Veidekke Eiendom AS og R. Kjeldsberg AS.

BYGGHERRE: Sluppenveien 19 AS
TOTALENTREPRENØR: Veidekke Entreprenør

Vi gratulerer byggherre med nybygget og takker for oppdraget!


 























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies