tirsdag, mars 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Laboratorium NTNU - Valgrinda



NTNU og SINTEF Geo samlokaliseres med Petroleum på Valgrinda. Disse slås sammen til et felles institutt, institutt for geovitenskap og petroleum. Dette er første ledd i en pågående omorganisering av universitetets avdelinger og campuser. Størrelsen på det nye bygget er 2 617 kvadratmeter.


Prosjektet har et ambisiøst klima – og miljømål. Bygget er fossilfritt og er implementert NCC sitt eget miljøkonsept kalt «Bærekraftig Byggeplass».  Prosjektet har hatt som mål å oppnå en avfallssorteringsgrad på over 90 prosent. Miljøbetong hvor 20 prosent av sementen erstattes med flygeaske blir benyttet for å redusere deponering. NTNU ønsker med dette prosjektet å strekke seg ut over gjeldende forskriftskrav. Bygget og integrasjonen med NTNUs energisystemer og nabobygg vil gi verdifulle erfaringer som for eksempel kan brukes i den større planlagte campusutbyggingen. Det er tilrettelagt for solceller på tak, noe som ved en fremtidig solcellemontasje vil gi driftsorganisasjonen verdifulle erfaringer knyttet til drifts -og vedlikeholds regime, som kan bidra til å redusere risikoen ved fremtidige installasjoner av solproduksjon på campus. 

Prosjektet bygges på Valgrinda i Trondheim og det er en av de første fossilfrie byggeplassene nord for Oslo.
NCC er totalentreprenør og prosjektet er gjennomført i samspill. Kontraktsverdien er 80 millioner kroner eks. mva. Byggearbeidene startet i juni 2018, og ferdigstilles i juni 2019. 


BYGGHERRE: NTNU
TOTALENTREPRENØR: NCC Norge as
ARKITEKT: Lusparken Arkitekter

Vi gratulerer byggherre med prosjektet og takker for oppdraget! 


 

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies