fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt vikingsenter på Nordfjordeid



D
et var Veidekke ved avdelingen på Sandane som hadde hovedentreprisen på byggingen av Sagastad-bygget på Nordfjordeid, som ble ferdigstilt i mai i år. 

Sagastad er vestlandet sitt nye kunnskapssenter om vikingtida. Her kan man lære om mystikk og ritualer, om store reiser i fantastiske skip og om vår stolte kulturhistorie. Sagastad har blitt et kunnskapssenter av nasjonalt format, som har forankring i forskning i samarbeid med Universitetet i Bergen, som er med på å sikre innholdet i utstillingen.

Selve bygget er på i overkant av 1000 kvadratmeter, og er bygd som et vitensenter der man kan få kunnskap om vikingtiden. Det karakteristiske bygget ligner mye på en gravhaug i utforming.

Det spesielle med bygget, som er plassert i sentrum av Nordfjordeid, er det 30 meter lange vikingskipet – som markedsføres som ”Myklbustskipet”- et av verdens største vikingskip, som man fant restene av i 1874 og som sannsynligvis eksisterte rundt år 850.

Sagastad-bygget har blitt et signalbygg i Nordfjordeid og har allerede blitt en turistmagnet i Nordfjord på lik linje med gondolbanen Loen Skylift som ble innviet sommeren 2017.

Vi gratulerer byggherre: Eid Industrihus KF med nybygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:


















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies