tirsdag, mars 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt Innovasjonscampus Steinkjer



Innovasjonscampus Steinkjer (ICS) skal huse Nord Universitetet samt 30 bedrifter og institusjoner i sitt nybygg som ferdigstilles i august.


ICS vil få en gulvflate på 15.000 kvadratmeter hvor Nord Universitetet skal benytte tre fjerdedeler av arealet. Resten skal fylles med næringsklynger. Dette blir en unik samlokalisering mellom kompetanse, forskning og næringsliv. Klyngen som skal inn i bygget er Landbruksklyngen, Forskning og Utvikling, Samfunnsutviklere og Kreativ Klynge.

Nord Universitetet har lenge hatt behov for oppgraderte og mer arealeffektive lokaler. Kunnskapsbasert næringsliv har behov for fellesskap med hverandre og med universitetsmiljøene.

Steinkjer kommune ønsker med dette å fremme regional utvikling og løfte fram Steinkjer som universitetsby, og universitetet, forskningsmiljøet og næringslivet ser nytten og mulighetene i samarbeid og samlokalisering.

Nybygget i sentrum av Steinkjer by vil få en moderne og åpen løsning der blant annet biblioteket og mellombygget Origo vil være åpent for alle. Origo – den unike glassgården, med 16 meter under taket, og gangbroer på kryss og tvers mellom etasjene vil romme kafé/kantine og mange ulike aktiviteter.

Studenter, studentorganisasjoner og studentbedrifter får et eget hus til disposisjon. Det gamle bygget blir renovert og skal fungere som base i studentenes campus. Bygget ligger like ved hovedinngangen til InnoCamp og vil inneholde kontor- og administrasjonslokaler, fellesområder og tekniske rom. Dette inngår ikke i hovedprosjektet, men skal utføres etter at Campus er ferdigstilt.

Vi gratulerer utbygger med nybygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:

 

 



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies