tirsdag, mars 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Nye Røros Videregående Skole



Høsten 2019 tas nye Røros Videregående Skole i bruk. Skolen tok i bruk nyrenoverte blokk C etter påske i 2018, til skolestart i 2018 stod blokk D ferdig, den inneholder design og Håndverk, Aajege og elevtjenester. I tillegg har Røros kommunes voksenopplæring lokaler i andre etasje. 


I C-blokka har skolen klasserom for yrkesfag, bl.a. barn og ungdom, helsefag og frisør. Her er også realfagslabber. I D-blokka er som sagt lokalene til voksenopplæringen, og flyktningetjenesten. Det er skolekjøkken og verksted for design og håndverk. 

I juli 2018 startet rivingen av blokk A og blokk B, her bygges det nye bygg. 

Klasserommene i den nye skolen er ikke et tradisjonelt klasserom med pulter, stoler og tavle. Man har forsøkt å innrede klasserommene slik at det kan foregå forskjellige ting samtidig. Noen elever lærer ved å jobbe helt for seg selv, noen lærer best ved å jobbe to og to, noen lærer best ved å sitte på forelesning, og noen jobber best i grupper. Skolen legger til rette for at den enkelte elev skal få det beste læringsutbyttet ved å jobbe på sin egen måte, og lære seg å lære. 

Nå er det verkstedsavdelingene som skal stå ferdig til sommeren 2019. De som ikke har hatt egen læringsarena ved skolen, som Transport og logistikk og Bygg og anleggsteknikk, får egne verksteder og egne undervisningsareal på skolen. Når alt er ferdig skal hele skolen brukes som læringsområde. I gangene er det sosiale soner for elevene, det er mange grupperom, mange samtalerom og sittenisjer. Det er strømuttak over alt slik at elevene kan sitte og jobbe over hele skolen. 

Ruta Entreprenør er totalentreprenør og kontraktssummen er 100 000 000. 


BYGGHERRE: Trøndelag Fylkeskommune
TOTALENTREPRENØR: Ruta Entreprenør.

Vi gratulerer Trøndelag Fylkeskommune med den nye skolen og takker for oppdraget!

 

 













 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies