fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Rome AS bygger nytt næringsbygg i Ulsteinvik


Illustrasjon: Sporstøl Arkitekter

I august 2011 startet byggingen av Romebygget 1 – et 4600 kvm stort næringsbygg på Saunesmarka i Ulsteinvik, som Kongsberg Evotec AS leier av tiltakshaver Rome AS. Grunnarbeidet ble utført av Graving og Transport AS.

Samler hele virksomheten

Det tre etasjers store bygget samler hele Kongsberg Evotec AS sin virksomhet, som tidligere har holdt til både i Herøy og Ulstein. Kongsberg Evotec AS utvikler og leverer teknologiske håndteringssystemer for den maritime industrien, blant annet til seismikk, undervanns- og supply-markedet. Selskapet har i dag i overkant av 50 ansatte, og ble oppkjøpt av Kongsberg Gruppen i juli 2011.

Mange entreprenører

Mange entreprenører har vært engasjert i Romebygget 1: Nordvest Miljø AS har prosjektert, levert og montert sanitær-, ventilasjon- og varmestyringsanlegget. Sunnmøre Ventilasjon AS har montert ventilasjonsanlegget for Nordvest Miljø AS. Comfort Rørservice AS i Ulsteinvik har montert varme- sanitær- og sprinkleranlegget. Moelven Nordia i Ålesund har levert og montert systemvegger, systemhimlinger og glassvegger. Stål-, fasade- og blikkenslagerarbeidet er utført av Langvas AS. HG Elektro AS har prosjektert og utført de elektriske installasjonene.

Nybygget på Saunesmarka har kontorplass til 105 personer fordelt på de tre etasjene. Hovedentreprenør har vært Rise Bygg AS. Arkitekt, prosjektering bygg og prosjekt ledelse er det Sporstøl Arkitekter AS som har stått for. Rådgiver på bygg har vært ConPlan AS

Innflyttingen har startet

Bygget ferdigstilles i desember, men Kongsberg Evotec tok over bygget i midten av oktober og har allerede startet med innflyttingen. 

Byggherre og eier, Rome AS, har også to andre nybygg som er utleid på Saunesmarka: Rome 3 er et to etasjers næringsbygg med et totalareal på 2000 kvm. Leietaker her er Ahlsell Norge AS. Rome 2 er også over to etasjer og har et samlet areal på 1074 kvm. Leietaker her er Elcontact AS i tillegg til Rome AS. HTH Kjøkkenforum i Ålesund har levert kjøkken og garderober til alle tre byggene.

Flere av entreprenørene på Romebygget 1 har også vært engasjert i Romebygg 2 og 3 - deriblant Spenncon som har levert betongelementene til alle tre byggene, og Lift Tech som har vært heisentreprenør på alle tre.

Roger Finvik Malerfirma har utført malerarbeidet på Rome 1, mens Eikrem & Valde AS har tatt seg av teppelegging, gulvbelegg og deler av flisarbeidet.

Kongsberg Gruppen, som leier hele Romebygget 1 gjennom Kongsberg Evotec AS, hadde i fjor en omsetning på ca 16 milliarder kroner. Gruppen hadde over 5700 ansatte i mer enn 25 land.

Vi gratulerer byggherre og leietaker med nybygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og få mer informasjon om bedriftene som har vært med på prosjektet.
































 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies