fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Nye leiligheter midt i Florø



Det var i september 2011 Skanska Norge AS sin avdeling i Florø startet byggingen av flerbolighuset i ytre delen av Strandgata i Florø.


Nybygget med åtte nye leiligheter erstatter det såkalte ”Bataldenhuset” i Strandgata 22. Fasaden mot gata er utformet likt med eksisterende bygg, for å bevare bygningsmiljøet i sentrum. Arkitekt har vært Kinn Arkitekter. Rådgivende ingeniør bygg på prosjektet har vært iVest Consult AS.

Åtte leiligheter
Det nye bygget som overleveres i november får åtte leiligheter fordelt på tre plan. West Industri Service AS har utført stålarbeidet. Både i andre og tredje etasje er det to tre-roms leiligheter og en to-roms leilighet. Hver av leilighetene er på 68 kvm. 

I toppetasjen er det to fire-romsleiligheter, hver på 93 kvm. Prisene ligger på 1,9 – 2,2 millioner kroner for to-roms leilighetene. 2-2,36 millioner for tre-roms leilighetene og 3 millioner for fire-roms leilighetene. Betongelementene til bygget er levert og montert av Stryn Betongelement AS.

Alle leilighetene har stue og kjøkken vendt mot Strandgata. Bjerck og Brendø Maskin AS har hatt ansvaret for grunn- og betongarbeidet. Det er DKFB AS som har levert betongen. 

Mot sør er det gode flislagte terrasser. Leilighetene har kvaliteter som vassbåren gulvvarme fra felles varmepumpe-anlegg, heis, balansert ventilasjon, parkett og flislagte bad. 

Sanitær- og varmeanlegget er levert og montert av Florø Rør AS. Elektroinstallasjonene er prosjektert og montert av Sønnico Elektro AS avdeling Florø.

Svært sentralt
Leilighetene har tilkomst både fra Strandgata og Markegata, med innkjørsel fra Strandgata. Alle leilighetene var solgt før byggestart, og har overbygde parkeringsplasser som ligger på oppsiden av bygget. Videre er det gangtilkomst fra Markegata. 

Alle åtte leilighetene har en sportsbod i underetasjen eller i et frittstående bygg mot Markgata. Byggevarene til nybygget er levert av Neumann Bygg AS i Førde.

Fra Strandgata er det kort vei til alle sentrumsfunksjonene i Florø. Fra nybygget er det bare 100 meter til Kyrkjeparken og derfra er det direkte tilkomst til turområdet ved Litleåsen og Storeåsen.
På gatenivå er det avsatt næringsareal som dekker halve etasjen. Resten av arealet skal brukes til gjennomkjøring, teknisk rom, heis og boder.

Selveierleiligheter
Det er Boligbyggelaget BOiVEST som har stått som selger av leilighetene, som er organisert som et seksjonert sameie.

Vi gratulerer byggherre og beboere med de nye leilighetene!

Klikk på modulene under og les mer om aktørene som har vært engasjert i prosjektet:




















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies