tirsdag, april 16, 2024

Prosjekt

Minimize



Smestad skole i Rælingen



B
etonmastHæhre er totalentreprenør for utvidelsen av Smestad Skole. Kapasiteten økes til 530 elever. Det etableres nye fellesarealer for undervisning, der lærere og elever kan samhandle på en mer utradisjonell måte for å imøtekomme nye og ulike læringsbehov blant elevene. Skolen får ny gymsal som også tilrettelegges for kulturelle aktiviteter. Skolens uteområde får også et løft.

Byggestart var på nyåret 2018 og prosjektet ble overlevert 1. mars 2019. 

Smestad Skole var ferdig bygget i 2010. Skolekretsen har hatt veldig økning i antall boliger, med spesielt mange barnefamilier. Dette har utløst behov for utvidelse. Veksten er fra tidligere litt over 300 elever. Skolen utvides med samme konsept som i dag med utvidelse av antall elevbaser med tilhørende romløsninger. Prosjektet er planlagt ut fra mål om en trygg og sikker skole, både i forhold til innvendige lokaler, men også utvendige forhold som parkering og trafikkadkomst. Bygget blir etter passivhusstandard, med energibrønner for å legge til rette for bærekraftig, miljø og klimautvikling.

Utvidelsen omfatter 3000 kvadratmeter.

Prosjektet ble gjennomført i tre trinn, deler av uteområdet sommer 2018, bygging av selve bygget fra vinter 2018 til vår 2019, fjerning av paviljonger og etablering av aktivitetsflate ute (vår 2019). Dette for å gi skolen et størst mulig uteareal til elevene, og å sikre en byggeperiode uten fare for skader på elever eller lærere. 

Smestad skole ligger i vakre omgivelser ved Nordre Øyeren og Østmarka i Rælingen. Hvert trinn har eget hjemmeområde med nærhet til grupperom, spesialrom og fellesarealer. Det ligger godt til rette for bruk av nærmiljøet i undervisningen. Skolen er opptatt av at pedagogisk bruk av digitale verktøy skal bidra til økt læring og opplæring i tråd med fornying v læreplanen. Alle elever og lærere har læringsbrett. 

Vindveggen Arkitekter AS har vært arkitekter av forprosjektet og Norconsult (avd. Plan og Arkitektur) for detaljprosjektet. Norconsult har hatt ansvaret for arkitektur og landskapsarkitektur.


BYGGHERRE: Rælingen kommune
TOTALENTREPRENØR: Betonmast Romerike

Vi gratulerer Rælingen kommune med den nye skolen og takker for oppdraget!











 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies