tirsdag, mars 19, 2024

Prosjekt

Minimize



POWERHOUSE, Brattørkaia 17 i Trondheim



mars 2019 er POWERHOUSE på Brattørkaia 17 i Trondheim ferdig. Kontorbygget er på 18 200 kvadratmeter, der 13 500 kvadratmeter er over bakken. Det er 8 etasjer + mezzanine og parkeringskjeller. Byggets egen kraftproduksjon er på ca. 485 000 kWh pr. år. Bygget er miljøklassifisert BREEAM Outstanding.


Dette er Norges største nybygde plusshus. Det vil gjennom driftsfasen generere mer energi enn det som blir brukt til produksjon av byggematerialer, oppføring, drift og avhending av bygget. Bygget er tegnet etter prinsippet «form følger miljø».  Når man setter miljø først, skapes det en ny type arkitektur. For Powerhouse Brattørkaia vil miljø og energi legge premissene for form, mens optimal utnyttelse av sol danner byggets spennende og ikoniske arkitektur. Solkraft og annen fornybar energi, samt ekstremt lavt energiforbruk, sørger for at det blir et plusshus. Selve bygningen blir konstruert svært tett med lite behov for oppvarming og med god ventilasjon. Arbeidskomforten vil derfor bli svært god, og bygget vil preges av mye lys og luft i spennende lokaler med god utsikt over Trondheimsfjorden og Munkholmen.

Det legges til rette for bruk av sykkel med sykkelparkering, sykkelvask og dusjer/garderober. I 1. etasje etableres utadrettet virksomhet. Det er godt med gang- og sykkelveinett på Brattøra. 

Brattørkaia er Trondheims nye bydel ved sjøen. En av hovedintensjonene er at Brattøra skal bli en mer integrert del av sentrum, slik at byen skal strekke seg helt ut til fjorden. Bydelen huser et betydelig antall kunnskapsarbeidsplasser, hotell og opplevelsesnæring.

Powerhouse representerer et samarbeid om utvikling av plusshus, og består av eiendomsselskapet Entra, prosjektutvikleren og entreprenøren Skanska, miljøstiftelsen ZERO, arkitektkontoret Snøhetta og rådgivningsselskapet Asplan Viak. 

Prosjektet ferdigstilles i mars 2019. 

BYGGHERRE: Entra ASA
TOTALENTREPRENØR: Skanska
ARKITEKT: Snøhetta

Vi gratulerer byggherre med prosjektet og takker for oppdraget!


Klikk på modulene under for å lese mer om de engasjerte aktørene:

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies