torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Ny skole og barnehage i Elverum



Det er Betonmast Innlandet AS som har hovedentreprisen på byggingen av Ydalir skole og barnehage i Elverum. Med på laget er arkitektkontoret Ola Roald AS, som blant annet står bak det nye høyskolebygget på Evenstad. Barneskolen og barnehagen skal stå ferdig til skolestart i år.


Samspillsentreprisen omfatter bygging av en skole på 6600 kvadratmeter fordelt på to etasjer og en barnehage på 1800 kvadratmeter. Betonmast Innlandet vant konkurransen om bygging av skolen og barnehage i konkurranse med flere entreprenører på grunn av oppgaveforståelse og kompetanse.

Det er Elverum kommune som står bak byggingen av skolen og barnehagen, som vil få kapasitet til 350 elever. Det blir også et svært miljøvennlig bygg, og skolen bygges med tanke på flerbruk etter skoletid. Resultatet blir topp moderne og svært miljøvennlige bygg. Det er også lagt vekt på at skolen, barnehagen og uteområdene skal utformes på en måte som vekker kreativitet og undring hos barna som skal bruke området.

Elverum tomteselskap har fått på plass den nye infrastrukturen, både inne på området og utenfor. Ydalir vil få adkomst fra en ny rundkjøring i Olav Sæters veg. Bydelen blir knyttet sammen med Søbakken/Nordleiret med en ny fotgjengerundergang i Tangensvingen. Dette gjør tilgjengeligheten med gang/sykkel inn til Leiret (Elverum sentrum) enkel. Selve kronen på verket er en ny sykkelsti i bakken på oversiden av Trysilvegen. Dette kommer innbyggerne til gode både i Ydalir og andre områder av Elverum.

I løpet av de neste 10-15 årene bygges den hye bydelen Ydalir – en miljøvennlig bydel i Elverum. Utbyggingsprosjektet omfatter i tillegg til barneskole og barnehage også mellom 800 til 1000 boenheter.

Vi gratulerer Elverum kommune med ny skole og barnehage og takker for oppdraget!


Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:


 

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies