fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Isfjord Norway, Orkdal



O
rkdal Kommune står som byggherre av den nye fabrikken på Grønøra i Orkdal. Isfjord Norway AS flytter hele sin produksjon fra Trondheim og hit, og har signert en 30 års leiekontrakt. Prosjektet har en verdi av 140 millioner kroner. Isfjord Norway AS startet virksomheten på kai 16 i Trondheim i 2006, med tre ansatte, og har holdt til på Kastbrekka i Utleira i Trondheim siden 2008. Området de holdt til i ble regulert for boligformål, dermed måtte Isfjord Norway AS se på andre tomter og flytte på seg.

Samhandlingsavtalen mellom kommunen og Isfjord Norway AS ble signert i 2016. 

Gjennom avtalen med Orkdal Kommune, sikrer kommunen seg 80 arbeidsplasser, og flere har allerede flyttet til Orkdal.

Fabrikkens grunnflate vil være 4 900 kvadratmeter, og andre etasje vil utgjøre 1800 kvadratmeter.

Isfjord Norway AS foredler omtrent 5000 tonn laks og ørret hvert år, produkter som bl.a. selges i COOP kjeden. Det er forventet å doble dette tallet med den nye fabrikken. Bedriften ble etablert i 2006. Isfjord Norway AS produserer bl.a. filet, porsjoner og røkte produkter. Arbeidsprosessene i bedriften er delvis samlebånd som krever fingerferdighet, mens dyrere produkter i sortimentet krevet at hvert enkelt produkt håndlages. Isfjord Norway AS røyker, graver og marinerer fiskeprodukter. Om fabrikken nå dobler sin produksjon vil det tilsvare omtrent 500 000 middagsporsjoner i uka. 

Fabrikken blir mer strømlinjeformet enn den de hadde i Trondheim, der lokalene og produksjonen var fordelt over fem plan. I Orkdal blir produksjonen på ei flate.

Tomten fabrikken bygges på er omtrent 23 mål og ligger sør for OTI Senteret.

Isfjord Norway AS valgte Orkdal av flere grunner, kommunen la til rette og investerte, men også plasseringen i forhold til logistikken er glimrende. De ønsket også å beholde sine ansatte, og mange ansatte bodde sør for Trondheim. I tillegg er boligprisene lavere i Orkdal enn i Trondheim, med tanke på de ansatte. Dette blir en av de største industribedriftene i kommunen og Orkdal fremstår som industrikommune nummer en i regionen. Man får på denne måten enda et bein å stå på – i tillegg til olje-, gass- og smelteverksindustri. Orkdal blir dermed også et tyngdepunkt i næringsmiddelindustrien, og det forsterkes ytterligere med at Norsk Kylling starter sin produksjon i Orkdal i 2020. 

Gravearbeidene startet i juni 2018. Fabrikken tas i bruk i april 2019. 

BYGGHERRE: ORKDAL KOMMUNE
BYGGENTREPRENØR: Næringsbygg

Vi gratulerer Orkdal kommune med den nye fabrikken og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:




















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies