fredag, oktober 18, 2019

Prosjekt

MinimizeOmbygging av Lagunen Storsenter i BergenLagunen Storsenter i Bergen åpnet i september 1985. Senteret har utviklet seg til å bli blant Norges største senter for varehandel. Totalt finner man 160 virksomheter her. Om lag 130 000 mennesker besøker Lagunen Storsenter årlig, og senteret omsetter for vel 3 milliarder kroner årlig. Dagens bygningsmasse er på 70 000 kvadratmeter.


Lagunen Storsenter og Laguneparken ligger i søndre bydel av Bergen, midtveis mellom Bergen Sentrum og Bergen Lufthavn – Flesland. Det er et bredt utvalg av butikker innen mat og drikke, hus og hjem, og spesialbutikker i tillegg til butikker og serveringssteder. Bank, finans og eiendom er også godt representert på Lagunen, samt Vinmonopol, Apotek og Post i butikk. 

I starten var Lagunen en møbelfabrikk, så ble det kjøpesenter og nå blir det Lagunebyen. Siste utvidelse av butikkarealer i Lagunen Kjøpesenter var i 2003. 

Senteret bygges nå om, og ferdigstilles høsten 2018. Det gjennomføres et prosjekt hvor Lagunen utvikles bymessig, med gågater og allmenninger, levende fasader, parkering under bakken, et utvidet handels- og serveringstilbud og etablering av kino og treningssenter.

Første byggetrinn er på 50 000 kvadratmeter, inkludert 10 000 kvadratmeter parkering. I tillegg til dette er det planlagt en stor mengde kontorbygg og boliger i neste fase. I reguleringsplanene ligger 700 nye boliger og et kontorareal på 112 000 kvadratmeter.

Olav Thon Eiendomsselskap AS investerer nå 615 millioner kroner i utvidelsen av Lagunen Storsenter, dette er kontraktssummen til LAB Entreprenør eks. mva. Planene for utbyggingen startet i 2007 og planarbeidet har vært komplisert.

Kinodelen som omfatter 9 kinosaler skal stå ferdig høsten 2019, resten med butikklokaler og parkering er ferdig høsten 2018. Lab Entreprenør AS startet arbeidene ultimo september 2016. 

Planen er å utvikle Lagunen bymessig, og det er høye ambisjoner når det gjelder kvalitet i det som bygges, både innvendig og utvendig. 

Lab Entreprenør sin kontrakt omfatter grunnarbeid, infrastruktur og peling for alle tilbygg og påbygg på eksisterende bygg. Videre komplette tett-hus arbeider, tekniske anlegg og innredning av alle fellesarealer. 

Den nye delen av kjøpesenteret ferdigstilles som nevnt trinnvis. Først åpner det utvidede parkeringshuset (november 2017), så åpner de nye butikklokalene (høst – oktober 2018) og til slutt den nye kinoen og treningssenteret (høst 2019). 

All planlegging gjøres i tett samarbeid med kommunen, blant annet med tanke på infrastruktur og kollektivtrafikk. 

ARKITEKT: Hille Melbye Arkitekter AS
BYGGHERRE: Lagunen DA (eiet av Olav Thon Eiendomsselskap AS)
TOTALENTREPRENØR: LAB Entreprenør AS 


Vi gratulerer Lagunen med ombyggingen og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene: Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll


(C) Fylket bygges - produsert med ROW fra Ramvik AS - ramvik.no