tirsdag, mars 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Lerøy Midt bygger ny fabrikk på Hitra



O
pprettselskapet Lerøy Midt ASbygger ny fabrikk på Hitra. Byggearbeidene på fabrikken er i sluttfasen, og skal ferdigstilles i slutten av juni 18.

Lerøys investering i den nye fabrikken er estimert til ca. 700 millioner kroner. Det er nytt slakteri og foredlingsanlegg som nå er ferdig på Hitra. Fabrikken ligger i Hitra industriparken på Jøsnøy ved Sandstad på Hitra. Byggetiden har vært 20 måneder.

Produksjonen fra fabrikkene på Dolmøya og Hestvika vil etter hvert bli flyttet over til det nye anlegget. Man samler de to gamle anleggene i et nytt og fremtidsrettet anlegg, med nye lokaler og tidsriktige maskiner. 

Det nye anlegget vil medføre at prosesser blir effektivisert og håndtere et større volum fisk enn tidligere. Også hovedadministrasjonen vil bli samlet i et nytt kontorbygg tilknyttet det nye anlegget på Hitra. Det legges opp til at selskapet har kapasitet til å slakte all laks som produseres i egne sjøanlegg. Det vil være laks fra selskapets 55 egne konsesjoner for produksjon av laks i sjø, som slaktes og bearbeides på anlegget.

Hitra Kommune har lagt til rette for en ny havn og industripark og har investert 300 millioner kroner i området. Det er regulert 1000 mål til havn og industriområde.

Bygget får et totalareal på ca. 10 700 kvadratmeter på produksjonsdelen (inkl. teknisk avdeling) og ca. 2.000 kvadratmeter på administrasjonsdelen. I tillegg kommer ca. 3 500 kvadratmeter med teknisk himling. Hovedbæresystem for fabrikken vil være betongsøyler, stålfagverk samt stiv TRP-takskive. Dekkekonstruksjoner i plan 2 og 3 utføres med HSQ-bjelker og hulldekkerelementer.

Første etasje i administrasjonen består av adkomst med resepsjon og kontorer med tilhørende støttefunksjoner. Videre består denne delen av garderober/distribusjon, sløying, filetering, biproduktavdeling, pakking og palletering av videreforedlet og helfisk. Lagerdelen består av kjølelager og palletering, samt emballasjelager. 
Teknisk avdeling inneholder vann- og avløpsbehandling, vakuumpumper, CIP- og kjemirom, renseanlegg, kjølemaskinrom, hovedverksted, fyrrom og trafo. 

Plan 2 omfatter kantine og møteavdeling i administrasjonsbygget, samt garderober og toalett i et mellombygg mellom produksjon og administrasjonsbygg. På plan 2 i produksjon vil det bli en visningsgang med god oversikt over store deler av anlegget. I tilknytning til denne distribusjonsgangen ligger kontorer og driftsavdeling.

Det er også bygget et eget «tilvekstsenter» i 3.etasje som skal fôre selskapets egne sjølokaliteter i Trøndelag fra samme plass.

Plan 3 omfatter i hovedsak teknisk etasje med føringsveier for VVS og elektro. Området over produksjonsdelen får gangbar himling. I tillegg etableres et emballasjelager for isoporkasser med eget vareheis. På tak skal det etableres 3 tekniske rom for ventilasjon. 

Det nye anlegget ferdigstilles og tas i bruk fra mai/juni 2018.  

BYGGHERRE: Lerøy Midt AS
ENTREPRENØR: Byggherrestyrt med delentrepriser
Bygningsmessig hovedentreprise: Stjern Entreprenør AS 
Prefabrikerte elementer: Elementpartner AS
Elektro : Elektro Team AS
Rørtekniske og sanitær: IPS AS
Ventilasjon : Fosen Ventilasjon AS
Kuldeanlegg: Johnson Controls Norway AS

FAKTA BYGGHERRE OG ENTREPRISER: 
BYGGHERRE: Lerøy Seafood Group
ENTREPRENØR: Byggherrestyrt med delentrepriser
ARKITEKT: Øystein Thommesen AS

UTFØRENDE ENTREPRISER: 
Bygningsmessig hovedentreprise: Stjern Entreprenør AS
Elektro: Elektro Team AS
Rørteknisk og sanitær: IPS AS
Ventilasjon: Fosen Ventilasjon AS
Kuldeanlegg: Johnson Controls Norway AS
Grunnarbeider/uteområder: Hitra Anleggsservice AS
Betong mm: Hitra Bygg & Betong AS
Overnatting og catering: Eterni AS

TEKNISKE ENTREPRISER:                                                                                                        
Prosjekteringsledelse: Prosjektutvikling Midt-Norge AS
RIB: Karl Knudsen AS
RIV: Rambøll AS
RIE: Prosjektutvikling Midt Norge AS
RI brann: Sweco AS
Geotekniker: Rambøll AS
RIBr – RIB/RIBfy: Prosjektutvikling Midt-Norge AS
GEO: Geomidt AS


FABRIKK/FISKEBEHANDLING: 
Mottak og avlivning: Stranda, Optimar.
Sløying og processering: Baader, Marel.
Emballasjehåndtering: Bewi AS
Robot mm:Sameye, ABB med flere


Vi gratulerer Lerøy med den nye fabrikken og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:
























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies