mandag, januar 20, 2020

Prosjekt

MinimizeNye demensboliger på Oppdalaugust 2018 skal 16 nye demensboliger stå klar på Oppdal. Boligene er bygget med to avdelinger, samt felles avdeling for administrative og felles ytelser. Bygget oppføres ved siden av Oppdal Helsesenter og BOAS i nærheten av Oppdal sentrum. Bygget ligger litt i høyden med utsikt mot Almannberget.

Bruttoareal for bygget er 1230 kvadratmeter på et plan.

I tillegg til bygget etableres det en sansehage som skal benyttes av beboerne i bygget, med grillhytte og et lite vannspeil.

Innendørs blir det bl.a. fargekoding, som skal hjelpe beboerne å finne frem. Ellers er ideen at avstandene skal være så små som mulig. Leilighetene blir på 30 kvadratmeter. Rommene er funksjonelle for de som skal bo der. All matlaging vil foregå på felles kjøkken på begge avdelinger. Her kan også beboerne aktiviseres ved hjelp av personalet. Ingen leiligheter har kjøkken av sikkerhetsmessige årsaker. 

Bygningen har et fundament som gjør det forholdsvis enkelt å utvide i høyden, om behovet for flere leiligheter skal oppstå. 

I fellesarealet er det blant annet en stor stue, som også kan lages til to mindre stuer ved bruk av skillevegg.
Prosjektet er estimert til 48,1 millioner kroner. Det har i mange år vært et behov for å få på plass dette i Oppdal kommune, og i august 2018 er det en realitet.

BYGGHERRE: Oppdal Kommune
TOTALENTREPRENØR: LH Bygg AS
ARKITEKT: On Arkitekter AS

Vi gratulerer Oppdal kommune med de nye demensboligene og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å les mer om de involverte aktørene:


 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll


(C) Fylket bygges - produsert med ROW fra Ramvik AS - ramvik.no