fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt kommunesenter i Sandøy kommune



Med utgangspunkt i et slitent sykehjem, og god tomtegrunn midt i Steinshamn, får Sandøy kommune et nytt kommunesenter på Harøya – Sandøytunet – der alle kommunale funksjoner er samlet: Rådhus, med alle etatene, samt alle helse- og omsorgstjenester.


Arbeidet startet med en behovs- og mulighetsanalyse hos ART arkitekter og ingeniører AS, som tidlig så at prosjektet ville handle om å kombinere gammel og ny bygningsmasse. Prosjektet er også et godt eksempel på hvor viktig det er at arkitekter og ingeniører jobber tett sammen i et team gjennom hele prosessen til bygget tas i bruk. Når det gjelder den arkitektoniske helheten, har arkitektene hatt tre klare mål: Sandøytunet skal være funksjonelt, brukervennlig og gi innbyggerne god arkitektur . Bygget skal være et samlingssted for nærmiljøet og fungere for lokalsamfunnet og for alle grupper av ansatte og beboere.

Prosjektet har to byggetrinn. I sommer ferdigstilles omsorgsboligene, samt det nye rådhuset med sine kommunale etater og et nytt, kommunalt storkjøkken med nærmiljøkafé. Felles lokaliteter for helsetjenestene i kommunen – legesenter, tannlege, helsestasjon med jordmor og psykolog, fysio- og ergoterapi – ferdigstilles tidlig på nyåret 2019. Samlet byggeareal som er omfattet av prosjektet er ca 3 400 kvadratmeter, der omtrent halvparten er nybygg.

Veidekke Entreprenør AS har hatt hovedentreprisen på prosjektet. ART arkitekter og ingeniører AS har foruten å vært arkitekt også hatt ansvar for prosjekteringsgruppeledelse, konstruksjon, interiør, byggeledelse og RIB.

 Landskapsarkitekten har bidratt med prosjektering av et nytt «bygdetorg» og to flotte sansehager for beboere og brukere av dagsenteret. To Ålesundsbedrifter har stått for planlegging av henholdsvis elektro og vvs. Et tett og godt samarbeid mellom alle parter inkludert kommunens prosjektgruppe har gitt et gjennomtenkt og spennende hus man har store forventninger til i bruk, og som både innbyggerne og kommunen skal bli stolte av.

Vi gratulerer Sandøy kommune med Sandøytunet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som er involvert i prosjektet:

 

 























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies