torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



AMFI Ørsta


AMFI Ørsta

Ombygginga ved Amfi Ørsta er snart ferdig, og den 4. oktober skal senteret stå klart til å ta i mot nye og gamle kunder. Totalentreprenør har vært Consto Vest AS. Byggherreombud på prosjektet er ivaretatt av Hammerø & Storvik Prosjekt AS.

Amfi Drift AS har drifts- og forvaltningsansvar for 66 kjøpesentre i hele landet. Kjedens oppgave er å samordne driften og videreutvikle kjøpesentrene, til felles glede og nytte for kunder, leietakere og eiere. Amfi er et selskap i Olav Thon Gruppen og har sitt hovedkontor i Surnadal på Nordmøre.

Det var i 2005 at Amfi-kjeden etablerte seg i Ørsta. Et nytt byggetrinn ble startet opp i oktober 2011. Brutto areal på det nye tilbygget til 62 millioner kroner + mva er på 4.375 kvm fordelt på to etasjer. Mesteparten er butikkareal. Grunnarbeidet er utført av Knardal Maskin AS. Samlet areal med det nye tilbygget er nå på 14.150 kvm. Betongelementene er levert av Spenncon AS. Portene er levert og montert av Nassau Door Ålesund AS.

Det nye ventilasjonsanlegget er prosjektert, levert og montert av Nordvest Miljø AS. De elektrotekniske installasjoner er prosjektert og utført av Tussa Installasjon AS. Det rørtekniske anlegget er levert og montert av Rørleggersentralen AS.
Butikksenteret sentralt i Ørsta sentrum huser nå 28 butikker. Bunnpris, som tok i bruk sine lokaler i midten av august, har også den eneste søndagsåpne daligvarebutikken i Ørsta. Også Clas Ohlson, KID, Jack & Jones og Coop Xtra er å finne på Amfi Ørsta fra oktober.

Det var to hovedårsaker til at utbyggingen startet for et år siden: Bunnpris var interessert i å etablere seg i Ørsta, samtidig som det lyktes å få Clas Ohlson til å etablere seg med butikk i senteret. 

Lars Lindvik AS har vært ansvarlig for malerarbeidet på Amfi Ørsta, mens Vinstra-bedriften Acom AS har tatt seg av gulvstøpingen.
En del av det tidligere parkeringsarealet på den gamle ”Grepa-tomta” har forsvunnet etter utvidelsen, men et tilleggsareal utenfor senteret er asfaltert og oppjustert til formålet.

I tillegg til endringene i butikkstrukturen får nå senteret nytt varemottak, ny personalinngang og ny heis fra Lift-Tech AS. Fasade, vindu  og dører i aluminium er levert av Valumin AS.

Vi gratulerer Ørsta Kjøpesenter AS/Amfi Eiendom ASA med det nye tilbygget, og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og få mer informasjon om bedriftene som har vært med på prosjektet.


























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies