torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Blinken, Lørenskog Stasjonsby



PEAB bygger 88 leiligheter for Selvaag Bolig på Lørenskog Stasjonsby, som vokser frem som en helt ny bydel på Lørenskog. Prosjektet består av fire blokker. Boligprosjektet heter Blinken og består av to-, tre- og fireroms leiligheter med underliggende parkeringskjeller.


Byggestart var i januar 2017, og ferdigstillelse er i mai 2018. Prosjektet har et bruttoareal på 9450 kvadratmeter. Blinken er en del av storutbyggingen Lørenskog Stasjonsby, som ligger rett ved Lørenskog Stasjon. Utbyggingen startet for fire år siden, og hittil er det bygget 400 boliger i flere ulike prosjekter og byggetrinn, og når bydelen er ferdigstilt vil den bestå av over 1200 nye boliger i ulike varianter og størrelser.
Ny barnehage og skole er akkurat bygd og det er dagligvare og restaurant i området. I tillegg er innendørs skianlegg og nytt hotell planlagt.

Lørenskog Stasjonsby ligger like ved Lørenskog stasjon der kollektivtilbudet er godt utbygget, og Oslo sentrum er 18 minutter unna med bil, buss eller tog. Det er gode shoppingmuligheter, cafeer og kulturtilbud, bl.a. igjennom kulturhuset Lørenskog Hus, og kjøpesentrene Metro Senter og Triaden. Det vil bli etablert en flott felles park for beboerne i Lørenskog Stasjonsby, og i tillegg er skogen nærmeste nabo. 

Det tilrettelegges for sykkelparkering. Lørenskog kommune er opptatt av at sykkelen skal være et godt alternativ. Det er flere gode sykkelveier i nærheten, langs landevei og i skogen. Det finnes eget sykkelkart på kommunens hjemmeside.

En del utomhus er ikke ferdig planlagt, blant annet grunnet kommunal behandling. Men renovasjon, forstøtningsmurer, fallsikringer, lekeplasser, belysning, fordelerskap, trafoer, kummer og lignende blir plassert slik at det finnes hensiktsmessig i forhold til terrenget.

Det er toveis porttelefon ved felles inngangsdør. Det er heiser i alle blokkene.

Leilighetene er bygget etter siste tekniske standarder, som gir godt inneklima og lave energikostnader.

Leilighetene er fra 42 til 84 kvadratmeter. Alle leilighetene har store og solrike terrasser/balkonger. Som standard leveres hvitpigmentert eikeparkett med svak lysgrå vegger. Boligene er tilknyttet Akershus Fjernvarme for oppvarming og varmt tappevann. Det er gulvvarme på bad. Oppvarming av stue/kjøkken og soverom skjer via radiatorer.

BYGGHERRE: Selvaag Boliger
TOTALENTREPRENØR: Peab

Vi gratulerer byggherre og de nye huseierne med de nye boligene og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies