tirsdag, mars 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Ørland Sparebank Arena



juni 2018 er Ørland Sparebank Arena ferdig. Flerbrukshallen blir på totalt 7100 kvadratmeter og huser følgende fasiliteter: tre spilleflater tilpasset ulike typer idrett, to 60 meters løpebaner, to mindre treningsrom, spinningsal, styrkerom på ca. 250 kvadratmeter, klatretårn, to squashrom, golfsimulatorrom og vrimleareal. I tillegg blir det møtelokaler, garderober og en utleiedel.

Tomta det bygges på ligger imellom Ørland Ungdomsskole og Ørlandshallen på Brekstad.


Ørland kommune er byggherre, der kommune og næringsliv har spleiselag på byggingen av hallen.
 

BetonmastHæhre sitt datterselskap Betonmast Røsand har totalentreprisen og kontrakten har en verdi på ca. 121 millioner kroner inkl. mva. Kontrakten ble signert i mai 2017, etter at partene har jobbet seg igjennom en utviklingsfase. 

Arkitekter er Sørli Arkitekter AS.

Dette blir et sentralt flerbruksanlegg og en del av oppvekstområdet som pulserer av liv. Det bygges også en ny skole i området, som blir et kraftsenter for Fosen. Ørland er en kommune i sterk vekst med 5 300 innbyggere. Kystbyen Brekstad er et regionalt sentrum for handel og kommunikasjon.

Ørland Sparebank Arena blir kommunens nye storstue for idrett, og arenaen har nærhet til barneskole, ungdomsskole, svømmehall, kunstgressbane og helsesenter. Det er gåavstand til hurtigbåtterminal og ferjeleie.
Rettighetene til navnet på hallen har Ørland Sparebank kjøpt og det er solgt to av tre spilleflater til Grøntvedt Pelagic og Ørland Eiendom (Libra shopping). Omtrent alle rommene i hallen er solgt, så bidraget fra næringslivet er betydelig.

BYGGHERRE: Ørland kommune
TOTALENTREPRENØR: BetonmastHæhre Røsand
ARKITEKT: Sørli Arkitekter AS

Vi gratulerer Ørland kommune med den nye flerbrukshallen og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:
















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies