fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt hotellvaskeri for Nor Tekstil



Fabritius Gruppen har utviklet og bygger nytt hotellvaskeri for Nor Tekstil AS, bygget ligger på Berger i Skedsmo Kommune.


Nor Tekstil AS har hatt betydelig vekst og bygger nå nytt og moderne vaskeri for hotellmarkedet på Østlandet. Det nye kombinasjonsbygget blir på 13 500 kvadratmeter, og det legges stor vekt på ytre miljø og arbeidsmiljø i den nye virksomheten.

Utstrakt bruk av robotisering og ny prosessteknologi skal bidra til at Nor Tekstil opprettholder sin posisjon som markedsleder i det norske vaskerimarkedet. Bygget skal romme et hotellvaskeri som krever høy kvalitet på infrastrukturen. Nor Tekstil blir hovedleietager på omtrent 6 500 kvadratmeter. Innvendig blir det i tillegg til vaskeri kontorlandskap med store glassfasader og fine løsninger interiørmessig.

Anlegget vil sysselsette omtrent 70 medarbeidere.

A Bygg har totalentreprisen og ferdigstillelse er våren 2018. Beliggenheten på Berger er svært gunstig og blir et viktig bidrag for å yte optimal leveringsservice til hotellene på det sentrale Østlandet. Arkitekter er Astrup og Helleren. Interiørarkitekt er Soldesign.

Byggetiden for kombinasjonsbygget er omtrent 8 måneder fra første spadetak til bygget er klart. Deretter er det installasjon av relativt komplisert utstyr.

Prosjektet inneholder løsninger som er spesialdesignet med høy standard, bl.a. egen kaffebar med sitteplasser og sosial sone med stor gjennomgående gasspeis. Det er også laget store glassfelt mellom kontorlokalene og produksjonslokalet. Åpenhet og luftighet har vært viktig å få frem, og lokalene har i forhold til arealstørrelse blitt gitt mange funksjoner og kvaliteter man gjerne forbinder med enda større bygg.


BYGGHERRE: Fabritius Gruppen AS
TOTALENTREPRENØR: A Bygg
ARKITEKT: Astrup og Helleren

Vi gratulerer byggherre med nybygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:


 



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies