fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Asker Tek, Kraglund Kontorpark



Ferd Eiendom har bygget Asker Tek, et nytt kontorbygg. Prosjektet stod ferdig i desember 2017. Asker Tek er trinn 3 av Kraglund Kontorpark i Asker. 


Leietakerne har fått sin mulighet til å sette sitt preg på bygget, rekruttere kompetanse fra Stor-Oslo og aksen mot Drammen, spare de ansatte for både tid og kø og flytte inn i et miljøbygg som setter fokus på teknologi og enkle løsninger. Asker Tek er et bygg med gode tekniske løsninger for leietakerne. Prosjektet ligger like ved Asker Sentrum, og Asker Stasjon.

Bygget er på ca. 20.000 kvadratmeter, planlagt for 700 arbeidsplasser og har 141 parkeringsplasser (hvorav 60 plasser har lademulighet for el-bil). Bygget består av syv etasjer og to garasjeplan. Arkitekt er Jostein Rønsen Arkitekter AS.

De tre byggene i Kraglund Kontorpark skal sammen fremstå med variasjon både i høyde og arkitektoniske uttrykk for å gi området en spennende helhet. Bygningene ligger inntil et skogkledd landskap i vest og henvender seg med sitt varierte uttrykk mot Askerelva og Lensmannslia i øst og som et spennende anlegg ved innkjøringen til Asker fra syd.

Prosjektets enkle volum har en U-formet innvendig felles atriet, hvor byggets kantine med et lyst og luftig uttrykk befinner seg. Bygget består av seks etasjer sammen med tre underetasjer, et inntrukket parti i to etasjer viser inngangen til resepsjonen og den vertikale kommunikasjonen i bygget. På toppen av bygget mot syd, er det anlagt en takterrasse med flott utsikt mot syd og øst. Byggets fasader har fått sin identitet med sin varierte og dynamiske oppbygging. Dette for å gjenspeile Asker Tek som et innovativt og spennende bygg for fremtiden.
Bygget har energiklasse A og miljøklasse Breeam NO Very Good. I utformingen av bygget og ved valg av materialer er det lagt vekt på effektive lokaler, trivelige arbeidsforhold og lave driftskostnader. Det er lagt vekt på å få gode dagslysforhold på alle arbeidsplasser, LED-belysning som gir et klart lys og et lavt energiforbruk. Jordvarme utnyttes til både varme og kjøling. 

Asker har et rikt rekreasjonstilbud, uavhengig om det er shopping, kultur eller trening som foretrekkes. På Trekanten senter finnes flere butikker innen hus og hjem, klær, sko, reiseeffekter, mat og drikke, servering, servicetjenester, spesialbutikker og helse. Asker kan friste med en nærhet til marka og det er gode sykkelmuligheter om sommeren og fine skiløyper om vinteren. Det er kort vei til golfbane, Landøya Bad, Risenga Kunstisbane og Risenga Svømmehall.

Det er kun 5 minutters gange til Asker Stasjon, stasjonen har egne sykkelstativ og 644 parkeringsplasser. Flytoget har avgang hvert 20 minutt og mellom Oslo S og Asker er det mellom 8 og 10 avganger i timen.


BYGGHERRE: Ferd Eiendom ved Hagaløkkveien 26 AS
TOTALENTREPRENØR: Skanska Norge AS

Vi gratulerer med det nye kontorbygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:


 



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies