torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Tysnes Omsorgssenter



Tysnes omsorgssenter ferdigstilles i oktober 2017, omsorgssenteret skal inneholde 30 sykehjemsplasser, 10 omsorgsboliger og dagsenter.

Omsorgssenteret bygges i Uggdal sentrum på Tysnes. Bygget har et areal på 5 250 m2 BTA. Varemottak og tekniske rom er plassert i en kjelleretasje under byggets sør-østre fløy. 

Bygget har fått et moderne uttrykk og man har jatt fokus på å nyttiggjøre seg av fremtidsrettede og innovative løsninger for å tilby et energieffektivt bygg med energiklasse B. Det betyr blant annet at bygget benytter vannboren varme til oppvarming og det tilrettelegges for fremtidig påkobling på fjernvarmenettet. 

Bygget har flatt tak og deler av bygget forberedes for mulig utbygging av en eventuell fremtidig tredje etasje. Bygget får et moderne og praktisk innredet kjøkken, og er utstyrt med et innovativt pasientvarslingssystem. Man håper at dette kan bidra til å gjøre hverdagen til fremtidige beboere og ansatte så enkel som mulig, holde byggets driftskostnader nede og redusere klimautslipp.

Det er lagt mye arbeid i utforming av utenomhusanlegget, hvilket har resultert i et arealeffektivt uteområde med blant annet felleshager tilrettelagt for ulike aktiviteter, fuglebad og sansehage med lysthus.

Tomtestørrelsen er ca. 12500 m2 BTA. Bygget er plassert på punktfundamenter til sprengsteinmasser. Råbygget består av betongvegger og – sjakter, stål og etasje skillere i prefabrikkerte betongelementer, og kles med glass og fasadeplater i ulike kvaliteter.

Bygget overleveres i oktober 2017, og prøvedriften skal foregå frem til våren 2018.

Byggherre: Tysnes Kommune
Arkitekt: Asplan Viak AS
Totalentreprenør: Skanska Norge AS

Vi gratulerer Tysnes kommune med det nye omsorgssenteret og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:






















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies