fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Søndre Egge barnehage, Steinkjer


Snart står en ny barnehage klar på Egge, nybygg og utvidelse i Søndre Egge. Eksisterende barnehage ble revet, ny barnehage står klar nå i august 2017. I byggetiden har Vårtun Barnehage blitt benyttet som midlertidig løsning.

Med en fantastisk naturtomt som bakteppe har Hus arkitekter skapt en barnehage som søker å by på romopplevelser av ulik karakter, små og store rom, høye og lave rom, åpne og lukkede rom og mulighet til å oppleve rom fra ulike posisjoner, både høyt og lavt, under, over og inni. 

Lyset, som er sluppet inn i bygget på ulike måter, gjennom vinduer av forskjellig størrelse, form og høyde, forsterker rommenes egenart og karakter. Bygget er plassert slik at det skaper le og fanger mye sol, de store og små barna få hver sin krok med nærsoner og utenfor nærsonene ligger områder for lek og aktivitet, natur og terreng. Lek og læring er to sider av samme sak og at de mest spennende lekeområdene er de barna selv får være med å skape.

Søndre Egge Barnehage har fire avdelinger. Bygget er utført i tre med bærende yttervegger kombinert med noen bærende innervegger som benyttes for å skape de karakteristiske takformene som gir mulighet til å få inn overlys enkelte steder. Utvendig kles bygget med stående kledning av malmfuru som minimerer behov for vedlikehold. Sentral plassering gir korte føringsveier til de fleste rom. Ved å benytte himling i små rom til føringer kan man ta vare på høyden i de andre rommene.

Utearealet er inndelt slik at det er næringsområder og mindre sittegrupper i tilknytning til hver baseinngang. De to nærområdene har lekeområde, sandkasser og et lite sitteamfi for mindre samlinger. Det er til sammen 5 ulike soner for lek og aktivitet utenfor nærsonene. Det gir et mangfold av arenaer for lek og læring og gir muligheter for en berikende hverdag for mange barn samtidig.

Bygget oppfyller krav til passivhus. Prosjektet har en kostnadsramme på 25 millioner kroner.

Totalentreprenør: Byggmesteran AS
Byggherre: Steinkjer Kommune

Vi gratulerer Steinkjer kommune med den nye barnehagen og takker for oppdraget!














 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies