lørdag, april 20, 2024

Prosjekt

Minimize



Utvidelse av postterminalen på Digernes




På østsiden av det eksisterende terminalbygget på Digernes i Skodje kommune ferdigstilles det i juni en ny gjennomstrømningsterminal, overbygd utendørsareal. Det er Romsdal Bygg AS som har totalentreprisen på prosjektet, som hadde byggestart i desember i fjor.

Selve hovedterminalen ble ferdigstilt sommeren 2012. Det er Bring-delen av terminalen som nå både bygges om og bygges på. Det er snakk om et 600 kvm stort tilbygg som blir utelager, samt ombygging av et eksisterende utelager på 600 kvm til innelager.

Posten og Bring er to sider av samme sak. Posten selger og leverer sine tjenester mot privatmarkedet i Norge, mens Bring leverer og selger tjenester mot bedriftsmarkedet. Fram til nyttår nedbemanner Posten på Sunnmøre da mer av brevposten som skal til kunder på Sunnmøre skal sorteres i Molde. Det er det fallende brevvolumet som er begrunnelsen for denne endringen. Bring- delen på Digernes blir derimot ikke berørt av dette. Det er i underkant av 140 ansatte ved terminalen på Digerneset.

Digernes er en av 19 terminaler i landet, og er en viktig brikke i en framtidig terminalstruktur for Bring og Posten.

Om byggherre Wenaas Kapital:

Byggherre er Wenaas Kapital, som har histore helt tilbake til 30 tallet. Lars Wenaas, farfar og oldefar til dagens eiere, startet da en konfeksjonbedrift i hjembygda Måndalen.  I 1954 tok Sigmund Wenaas og kona Lidveig over, og videreførte bedriften.
 
Tidlig på 70 tallet kom Nils Wenaas inn i konfeksjonsbedriften, og i 1975 ble det etablert eget merkenavn, distribusjonskanaler, og salgsapparat. Forut for dette var driften i hovedsak basert på leiesøm. På slutten av 70 tallet hadde man den mest moderne konfeksjonsfabrikken i Europa, og de innovative grepene som ble tatt gjorde at de to neste tiårene var preget av sterk vekst og god inntjening. I perioden ble 16 øvrige tekstilselskap oppkjøpt.
 
I 1996 ble Wenaas AS børsnotert, og på slutten av 90 tallet ble det i Måndalen bygd et moderne distribusjons- og logistikksenter for arbeidstøy og verneutstyr. Noen år etter dette fusjonerte Wenaas AS med en annen solid arbeidstøyprodusent fra Danmark, Kansas AS. Investeringsselskapet Axcel m. fl kjøpte 87%  av aksjene, de resterende 13% av aksjene solgte en til Industri Kapital i 2006. I perioden satset også Wenaasgrupppen ved Lars og Nils Wenaas på utvikling, og forvaltning av hotelleiendommer.
 
I 2006 skilte brødrene Lars og Nils Wenaas lag forretningsmessig, og Wenaas Kapital AS ble etablert. 
 
I perioden fra 2007 har selskapet hatt fokus på utvikling av en solid eiendomsmasse, og selskapet har pr i dag 5 ansatte. Wenaas Kapital har fokus på nyere bygg, og er engasjert i hotell, kontor, lager, logistikk, og detaljhandels bygninger samt boligutvikling.
 
En viktig satsing for selskapet er Digerneset Næringspark. Totalt skal det utvikles 400 mål med næringsareal på Digernesskiftet i Skodje kommune. I samme struktur eier og utvikler vi også andre handelseiendommer i M&R. Sommeren 2016 kom Møller Eiendom inn på eiersiden i Digerneset Næringspark. 
 
I tillegg forvaltes selskapets likviditetsreserver aktivt gjennom noterte aksjer, og obligasjoner etc.

Vi gratulerer byggherre Wenaas Kapital AS med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de bedriftene som er involvert i prosjektet:

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies