fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt næringssenter i Aure



sommer står det nye næringssenteret i Aure ferdig. Tomten på 15 mål ligger like ved rundkjøringen på Kjelklia. Tiltakshaver av det nye næringssenteret er Aure Bil og Fritid Eiendom AS.


Det er Tustna bedriften Concrete Solution AS som har hovedentreprisen på prosjektet, som hadde oppstart i november i fjor. Monteringen er foretatt av Midt-Norsk Bygg og Eiendom AS. Arkitekt har vært JAK Arkitekt AS. Med et par unntak er det kun benyttet underentreprenører fra Aure kommune i forbindelse med prosjektet. Elektriker er fra Hemne kommune, rørlegger fra Averøya kommune og ventilasjon fra Rindal kommune.

Tomten i Kjelklia var uregulert da planene om et næringssenter meldte seg. Å få den regulert til næringsformål skulle vise å ta sine år. Nå er det imidlertid mulighet for ytterligere etableringer i Kjelklia.

Mange aktører
Nybygget har en grunnflate på over 1250 kvadratmeter. I tillegg kommer en 2.etasje på 500 kvadratmeter. Totalkostnadene for hele prosjektet beløper seg til ca 30 millioner kroner. Ser man bort fra Tjeldbergodden og havbruksnæringen er det lenge siden det har vært investert så mye i Aure kommune i privat regi.

Det vil komme en god del aktører inn i bygget. Her skal det blant annet selges mindre båter, fritidsartikler, jakt- og friluftsartikler, skog- og hageprodukter og påhengsmotorer. Også Mekonomen etablerer seg i bygget med ny butikk. Det blir bilverksted godkjent for kjøretøy opp til 7,5 tonn, traktorverksted, verksted for småmaskiner (motorsag, plenklippere m.m.) vaskehall for bil og buss – noe som har vært et stort savn i Aure i lang tid. Tide skal for øvrig leie bussvaskehallen. Et dekkhotell for både private og bedrifter blir også å finne i hovedetasjen. I tillegg kommer et lakkerings- og karosseriverksted på plass senere. Det jobbes også med alternativer for salg av drivstoff.

Ledig plass
2.etasjen blir en egen kontoretasje med totalt 11 kontor og møtelokale. Her er det fortsatt ledig kapasitet.
Det er en god del som mangler innen handel i Aure kommune. Etter at området i Kjelklia ble omregulert til næringsareal er det stort håp om at flere vil etablere seg der, og tilfører kommunen flere sårt tiltrengte etableringer. 

De fleste ansatte er på plass, inkl to mekanikerlærlinger.
Aure Bil og Fritid Eiendom AS søker nå i disse dager etter en ansatt som skal jobbe med kundemottak, butikk og delebestilling. Der det allerede er kommet inn flere søknader.

Vi gratulerer Aure Bil og Fritid Eiendom AS med det nye næringssenteret og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:






















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies