onsdag, april 24, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt helse- og omsorgssenter i Sogndal



U
tbyggingen av Sogndal helse- og Omsorgssenter startet med gjennomføring av Plan og Designkonkurranse i 2013. Videre vart vinnerutkastet utviklet ved utarbeiding av forprosjekt og detaljprosjektert for gjennomføring av anbudskonkurranse sommeren 2015.  Byggearbeidene startet i september 2015. Sogndal kommune gjennomfører prosjektet etter entreprisemodell med hovedentreprise for bygningsmessige fag og sideentrepriser for tekniske fag. Hovedentreprenør på prosjektet er Åsen & Øvrelid AS. Sogndal kommune gjennomfører prosjektledelse og prosjekteringsledelse ved Sogn ByggConsult AS og byggeledelse med egne tilsette. 

Utbyggingen er delt inn i to faser. Første del av dette fremtidsrettede anlegget tas i bruk i mai måned i år, der første del av parkeringshus, miljøstasjon, administrasjon og dagsenter samt 43 sengerom vil bli overlevert til bruk. 

Prosjektet går direkte inn i byggefase 2 som skal være ferdig til overlevering i lutten av 2018, der komplett utomhusanlegg med ny sansehage vil bli ferdigstilt våren 2019. Senteret vil etter full utbygging ha totalt 57 sengeplassene.

Ved full utbygging vil alle helse- og omsorgstjenestene i Sogndal kommune være under samme tak. Nybygget vil inneholde funksjoner som sykehjem, legesenter, dagsenter, helsestasjon, fysioterapi og ergoterapi, friskliv, samt ressursbase for omsorgstjenestene i kommunen.

Det samlede arealet på utbyggingen er på 10.500 kvadratmeter inkl. 100 parkeringsplassene under bakken. Sogndal helse- og omsorgssenter har en kostnad på ca 300 millioner kroner, og er så langt det største prosjektet i regi av Sogndal kommune.

Vi gratulerer Sogndal kommune med prosjektet!

Klikk på modulene under og les mer om de som er involvert i prosjektet:
























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies