torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Nye Stjørdal Avløpsrenseanlegg (SARA)



S
tjørdal kommune vil i løpet av 2017 ta i bruk et nytt kloakkrenseanlegg for Stjørdal sentrum, Lånke og Skatval, med kapasitet til å dekke behovet for de neste 50 år. Anlegget vil være klar til prøvedrift i løpet av februar og vil koste 200 millioner kroner.

Dagens Stjørdal Avløpsrenseanlegg (SARA) har for liten kapasitet og er utdatert. Det nye anlegget skal også ta imot slam fra alle mindre renseanlegg og slamavskillere i kommunen.

Veidekke Entreprenør har generalentreprisen på byggingen av ny pumpestasjon ved Halsøenkrysset, og på Sutterø industriområde oppfører de nytt renseanlegg samt garasjeanlegg og et servicebygg.

Det er valgt en robust og god renseprosess der det er muligheter for å sette inn nye rensetrinn og utvidelser i framtida. Renset utslipp fra det nye anlegget slippes ut på 45 meters dyp via et rør som går 1100 meter ut i fjorden. Det vil ikke bli noe utslipp i fjæra ved det nye renseanlegget, nedoverløpet kommer på 20 meters dyp, 800 meter ut i fjorden. Dagens nedoverløp med Halsøen vil kun være i drift ved kortvarig strømstans. Det installeres gode luktereduksjonsanlegg både på det nye rensanlegget og på pumpestasjonen ved Halsøen, for at det skal bli så lite lukt som mulig.

Investeringene for nytt avløpsrenseanlegg vil medføre at årsgebyret for kloakk vil øke. Dette vil gi gebyrsatser som er mer lik mange andre kommuner i Trøndelag.

Vi gratulerer Stjørdal kommune med nytt renseanlegg og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som er involvert i prosjektet:




















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies