fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Ny hovedbrannstasjon i Eide kommune



E
ide kommune bygger ny brannstasjon. 

Totalentreprenør (detaljprosjektering og utførelse) er Betonmast Røsand AS.

Den nye brannstasjonen på indre Eide omfatter to bygg: Brannstasjon og verksted for vaktmestertjenesten – samt ett frittstående  lager for vaktmestertjenesten.  Totalt bebygd areal blir på henholdsvis ca. 765 m2 + 300 m2. Brannstasjonen inkl. lager skal overleveres på nyåret (ca. februar 2017).

Den nye stasjonen ligger sentralt plassert på Skjelvika og gjør det enklere for deltidsmannskapene å komme hurtig til stasjonen. Et krav er at sjukeheimen skal kunne nås i løpet av 10 minutt (utrykningstiden).

 Plasseringen av den nye brannstasjonen er meget gunstig også med tanke på kort avstand til skole, barnehager og institusjoner.

Bygget vil inneholde branngarasje med tre porter for utrykningsbilene, verkstedrom for brannvesenet, verkstedrom for kommunens vaktmestertjeneste, og en vaskehall for brukt utrykningstøy. I tillegg vil bygget inneholde personalrom med kontor, garderobe og dusjer, kombinert «kantine»/ pause-/ møterom. I 2. etasje (over personaldelen) er det rom for lager og teknisk rom.

Stasjonen blir bygd etter de nyeste forskriftene. Renhold av klær har blant annet kommet i søkelyset de siste åra, ettersom brannfolkene ofte kommer i kontakt med farlige kjemikalier. I tråd med dagens krav får derfor stasjonen skitten og ren sone med dertil egnet vaskemaskiner.

På brannstasjonstomten blir det også opparbeidet eget øvingsfelt for brannmannskapene.

I og med ny plassering av brannstasjon er det også et viktig poeng for kommunen at området der den gamle stasjonen lå kan fristilles for annen virksomhet.

Vi gratulerer Eide kommune med ny brannstasjon og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som er involvert i prosjektet:





















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies