fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt kaianlegg på Smøla


Geir Kjønnøy fra KNH (Kristiansund og Nordmøre Havn) på den ferdigstøpte kaia på Vikan (foto: Ingar Iversen)

 november ferdigstilles det moderne og framtidsretta kaianlegget på Vikan i Smøla. Et strategisk plassert anlegg midt i hovedleia. 


Det er Kristiansund og Nordmøre Havn som er oppdragsgivere av prosjektet, der det er bevilget 7 millioner kroner i støtte fra Staten. De totale kostnadene beløper seg til ca  23  millioner kroner. Finansieringen er et spleiselag mellom KNH og Smøla kommune.

Ikon Arkitekt og Ingeniører AS har utarbeidet forprosjekt, anbudsgrunnlag og forestått anbudsinnhenting, og er byggherrens byggherreombud under gjennomføringen. KNH v/Havnekaptein Geir Kjønnøy er prosjektleder. 

K. Nordang AS - selskap i konsernet PEAB er totalentreprenør for gjennomføringen. Florøbedriften Tommy Solheim AS er underleverandør for alt undervannsarbeid, Smølabedriften Bjøringsøy Maskinstasjon har utført alt av grunnarbeid og de elektrotekniske installasjonene er det Elektronor AS som har stått for. Ferdigbetongen har Vikan Betong AS levert.

Før utvidelsen av Vikan Havn bestod anlegget av to kaier på henholdsvis 40 og 60 meter. Disse er nå forlenget og bygd sammen med en 130 meter ny kai, slik at det har blitt et sammenhengende og godt kaianlegg, blant annet med ro-ro kai.

Vi gratulerer KNH og Smøla kommune med det nye kaianlegget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies