torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Utbedringer ved sykehuset i Molde


I påvente av nytt sykehus for Kristiansund og Molde er det gjort betydelige utbedringer ved begge sykehusene.

Begge sykehusene er klassifisert som avdelingssykehus underlagt Helse Møre og Romsdal HF. Siden 2012 har utbedringene vært mange både ved sykehuset i Kristiansund og Molde. Det er Skanska Norge AS som har generalentreprisen for utbedringene ved begge sykehusene.

Ved sykehuset på Lundavang i Molde er det mange synlige fasademessige utbedringer, med det grønne tilbygget i femte etasje der nevrologisk avdeling er utvidet og oppgradert, samt godt synlige ventilasjonskanaler/ventilasjonsanlegg. Det er også skiftet ut 150 vinduer. 

Andre bygningsmessige oppgraderinger er ferdig på gynekologisk poliklinikk, et stort antall våtrom samt utbedring og oppgradering av kantine og kjøkken. Malermestrene BMV AS har stått for maler-, flis- og gulvbeleggsarbeidet. Omfattende, mindre synlige tiltak er enøktiltak i Varmesentral, utbedring av elektroanlegg og brannverntiltak. Norconsult har vært totalprosjekterende av alle tekniske fag ved sykehuset.

Lundavang prioritert

De siste tre årene har det vært et relativt stort omfang av utbedringer ved sykehuset i Molde, opplyser seksjonsleder Rolf Strømsheim, prosjektansvarlig ved Helse Møre og Romsdal HF, som er meget godt fornøyd med arbeidet som er gjort. I arbeidet som nå nærmer seg slutten har det vært relativt omfattende tiltak for bedring av brannsikkerhet og inneklima. Brannsikring av stålkonstruksjoner, brannskillende vegger samt branntetting er ivaretatt av Roger Holm Prosjekt AS. Planlegging og utarbeidelse av sprinklingsinstallasjoner og ventilasjonsanlegg skal ivareta dagens drift og det har krevd nøye planlegging med utgangspunkt i de bevilgninger som vi allerede har fått. Arbeidet rundt ventilasjonsanlegget er det KEV – Klima – Energi – Ventilasjon (tidligere Istad Tekniske AS) som har utført. iElektro AS har stått for elektro-, data-/teleinstallasjon og alarmanleggene. Rørleggerarbeidet utføres av Flataker VVS AS.


Molde
Sykehuset på Lundavang i Molde ble åpnet i 1960 samtidig som det tidligere amtsykehuset og Reknes sanatorium ble lagt ned. Åtte år senere ble funksjonene ved St. Carolus også flyttet til Lundavang. I 1984 ble det daværende fylkessykehuset slått sammen med Oppdøl psykiatriske sykehus. 

Vi utbedrer sykehuset i Molde:
 



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies