tirsdag, mars 19, 2024
 



Sender flere utstyrstyver på flukt



Bilde: Ramirent

Et nytt fjernstyrt overvåkingssystem er både billigere og bedre til å skremme tyver fra byggeplasser, mener de hos Ramirent.


– Det gamle systemet med kameraløsning var statisk, og kanskje kom en vekter innom. Med dette systemet er effektiviteten mye høyere, og du får tilgang til vaktsentralen automatisk – ved behov. En slik løsning er langt rimeligere enn en konstant kameraovervåking med vektertjeneste, forteller produktlader i Ramirent Norge, Bjørn Dyngeland.


– Tradisjonelt er det jo også slik at folk som er ute etter utstyr på en byggeplass venter til vekteren har gått runden sin – før de slår til.


Tyveri koster tid og penger
Ramirent Norge er det første utleieselskapet i landet som tilbyr denne tjenesten. De har sikret seg enerett på systemet, som er utviklet og levert av Hamar-selskapet Onsite Security.

– Det første anlegget vi hadde var NCC i Trondheim. NCC har vært plaget med tyverier fra byggeplass, men etter at de fikk kamera der har de ikke hatt flere slike plager. Selv om du skulle få tingene dine tilbake etter et tyveri, har du likevel fått stans i produksjonen. Det løper altså betydelige kostnader uansett, når ting blir stjålet fra byggeplasser.


Kameraet er styrbart, i 360 grader. I tillegg søker det i det området det er innstilt på. I utgangspunktet går ingen bilder til vaktsentralen. Det skjer først når alarmen går, altså at sensorene oppdager bevegelser eller elementer som ikke skal være der. Da går både alarmen, og overføring av bilder i realtid til vakten.


– Løsningen går på 3G- og 4G-nettet, og den er relativt rimelig, nettopp fordi det ikke overfører bilder konstant. Bildene er på i den perioden du trenger det. Vi hadde et tilfelle her i Bergen natt til i går, hvor en person ble snakket til via høytaler – etter at kamera fanget ham opp og alarmen gikk. Personen forsvant. Utstyret ble montert mindre enn to uker tidligere.


Folk i fullt firsprang
– Her blir byggeplassen overvåket døgnet rundt, og når sensorene oppdager potensielle inntrengere så filmes vedkommende og en vekter ved Onsite Securitys sentral på Hamar blir varslet. De kan både zoome inn og snakke til vedkommende, før de gjøre noe ulovlig.


– Folk stopper opp og forsvinner brått, når en myndig stemme spør dem via høytaler hvorfor de befinner seg på byggeplassen. For de som ikke vet at stedet er overvåket, kommer jo stemmer fra ingenting. De stikker fort av. Og gjør de ikke det, er politiet fort på stedet. Dette systemet er jo ressursbesparende også for dem. Samt at de prioriterer pågående innbrudd høyt.


Ni av ti bedrifter har opplevd tyveri fra byggeplass, ifølge en undersøkelse som nylig ble gjennomført av Entreprenørforeningen Bygg og anlegg (EBA). I halvparten av tilfellene dreier det seg om tyveri av håndverktøy og materialer verd fra 100.000 til 250.000 kroner.


– Det er et økende behov for en mer effektiv overvåkning av byggeplasser i Norge. I Ramirent har vi leid ut elektroniske adgangssystemer helt siden 2011, sier Dyngeland som mener dette er bedre og ikke minst mye mer forebyggende enn bruk av vekterselskap som stikker innom.


Grønt vakthold
– Etter en periode med uttesting lanserte vi det nye systemet på nyåret i 2019. Erfaringene så langt er veldig positive, og nå har vi altså inngått en kontrakt med Ramirent som gjør de til eksklusive utleiere av dette utstyret i bygg- og anleggsbransjen fremover, sier daglig leder i Onsite Security, Ståle Solberg, i en pressemelding.


– Vi liker å kalle det for et ”grønt vakthold” siden det ikke avhenger av at vaktmannskaper kjører rundt i biler for å kontrollere at alt er ok. I tillegg så virker systemet forebyggende i og med at vi får snakket til de som er ute i ulovlig ærend. Når våre vektere har opplyst uvedkommende om at de er oppdaget, og at vi både har sikret oss nærbilde av ansikt og bilskilt, så endrer de aller fleste på planene ganske umiddelbart.


Solberg legger til at fjernstyring av porter og dører er et annet bruksområde for systemet.
Det kan dreie seg om ekstern transport, brann- og politibiler eller andre uten adgangskort som må inn på området utenfor arbeidstid. Da trenger man ikke sende noen ansatte, men i stedet åpne og stenge innkomsten via vaktsentralen.




overvåking---Ramirent.jpg

Bygginga av nytt kontrollsenter startar til sommaren

Statsbygg har skrive kontrakt på 165 millionar kr med Mesterbygg Ringerike for det nye regjeringskvartalet sitt eksterne kontrollsenter, som skal ... les mer

Nå er Picassos "Fiskerne" en del av A-blokken

I over tre år har den store betongtavlen med Pablo Picassos «Fiskerne» stått midlertidig i en kasse på innsiden av byggegjerdet i ... les mer



Klar for videre faser i NTNU Campussamling

Prosjektet som skal samle fagmiljøene ved NTNU på Gløshaugen i Trondheim, går nå inn i en fase med videre prosjektutvikling- og gjennomføring. ... les mer

Veidekke bygger kontorbygg i Haugesund

Veidekke har fått i oppdrag å oppføre et miljøsertifisert kontor- og næringsbygg på kaipromenaden i Haugesund for Smedasundet Sytti7 AS (Caiano ... les mer



Statsbygg opnar gateutstilling med cowboy-fotografiar

Lei av trauste byggegjerde? No kan du sjå fire fotografi av Vibeke Tandberg når du går forbi byggeplassen til det nye Regjeringskvartalet.

... les mer
Statsbygg kjøper forskningsutstyr for 1,3 milliarder kroner

Statsbyggs største enkeltstående byggeprosjekt, Livsvitenskapsbygget, er i startgropen for storstilt innkjøp av utstyr og inventar. Statsbygg skal ... les mer


Syv ukers skoleturnè for yrkesfag

Et team fra Veidekke legger i dag ut på langtur for å møte elever på ungdomsskoler og videregående skoler fra Agder i sør til Trøndelag i nord. ... les mer

Blir Norges mest miljøvennlige universitetsbygg

Statsråd Karianne Tung er fornøyd med spleiselaget, som skal sørge for at kontor- og undervisningsbygget til Norsk havteknologisenter i Trondheim ... les mer


Veidekke: Verdens første asfaltfabrikk på hydrogen

Takket være et lite industrieventyr ved Veidekkes asfaltfabrikk i Kristiansund er det i høst produsert 3.000 tonn asfalt kun ved bruk av hydrogen ... les mer

Startskudd for NTNU Campussamling

Statsbygg er byggherre når startskuddet går for byggeprosjektet NTNU Campussamling ved nyttår. Konkurransen er allerede i gang om hvem som får ... les mer


D-blokka har nådd høgda si

Det nye regjeringskvartalet reiser seg i Oslo sentrum, og D-blokka har no vakse seg til full størrelse.

... les mer
Statsbygg har laget Samspillsboka

Samspill er avgjørende for å lykkes med store og komplekse byggeprosjekter. Nå har Statsbygg foredlet samspillsmodellen sin og standardisert den i ... les mer





Delte Statsbyggs studentpris i Bergen
Veidekke: Konsernets miljøpris for 2023 til Vei...

Skanska blir entreprenør på C-blokken
Markerte ferdigstillelse av Logistikkbygget ved...

Rekordhøy bevilgning til bygging
Regjeringen styrker arbeidet med energieffektiv...

Grønt lys for Tønsberg tinghus
Konkurranse om minnested i Regjeringskvartalet

Når Veidekke flytter inn i 2024 skal de kunne s...
Imponerende løsninger fra Statsbyggs Summer Int...

Byggavfall blir klimavennlig jord
Grunnstenen på plass for Norsk havteknologisenter

Ny direktør for Statsbyggs utenlandseiendommer
Grønt lys for NTNU Campussamling

Mange bruksområder for gammel betong
Intelligent belysning - 100% drevet av solenergi

Veidekke: Ny milliardkontrakt med Fornebubanen
Regjeringskvartal-innovasjon kan åpne slusene t...

 
 
 
 

 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies